Barátnőjét zsarolta a tinilány Miskolcon

Akt.:
zsarolás - illusztráció
zsarolás - illusztráció
Miskolc – Az eset egy éve történt. A két lány és gyermekkorú barátnőjük az egyik villamosmegállóban találkoztak ismerősükkel, egy kerekes­székes középkorú férfivel.

A 20 éves nő és gyerekkorú társa a közeli bérházak közé tolták a férfit, majd, hogy figyelmét eltereljék, a gyermekkorú kislány felhúzta pólóját, hogy a férfi megfoghassa a melleit. Eközben 20 éves társa kikapta a férfi zoknijába rejtett tárcáját, amivel elszaladtak. A sértett fogyatékossága miatt nem tudta üldözni őket.

Kétezer volt a hallgatás ára

A tárcában 72 ezer forint volt és a férfi iratai. A pénzt kivették, az iratokat pedig rögtön visszaküldték egy fiúismerősükkel. A bűncselekményt látta a 17 éves lány, a társai után futott és megfenyegette őket, hogy értesíti a rend­őröket, ha nem osztoznak a pénzen. Végül 2 ezer forintot kapott a többiektől a hallgatásáért. A sértett feljelentése alapján a lányokat pár nappal később elfogták.

A Miskolci Járási Ügyészség a 20 éves nővel szemben kifosztás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetést, a 17 éves lánnyal szemben zsarolás bűntette miatt próbára bocsátást indítványozott a bíróságnak.

ÉM-SZB
hirdetés
hirdet�s