Friss hírek

2009.09.22. 08:28

Nyolc hónapot csúszik az M43-as elsõ szakasza

<p>Csúszik az M43-as Szegedet elkerülõ elsõ szakaszának átadása. Idén novemberre kellene elkészülnie az autópálya szakasznak, de a kivitelezõ határidõ módosítást kért a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt.-tõl, mert nem tudja befejezni a megadott határidõig a munkát - errõl közleményben tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. szóvivõje Fazakas Orsolya.</p>

Amennyiben a NIF Zrt. engedélyezi a határidõ módosítást, akkor akár nyolc hónapot is csúszhat az átadás, vagyis november helyett jövõ július végig készülne el a sztráda elsõ szakasza. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. vizsgálatot indított, ha a kivitelezõ hibájából csúszik az átadás, akkor kötbért fizettetnek vele, amibõl Szeged közlekedésfejlesztését támogatják majd. De a NIF Zrt. azt is vizsgálja, hogy milyen mûszaki módosítással lehetne felgyorsítani a munkát, hogy a csúszás minél rövidebb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!