Bár még vissza is tért Encsre, nem hívott segítséget a cserbenhagyó halálos gázoló

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: rtl.hu
Encs – Első tárgyalást tartott az Encsi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki 2017 októberében ködös látási viszonyok mellett a munkáltatója tehergépjárművével közlekedett a 39. számú főúton Encsről Gibárt felé.

A vádlott az ütközést követően megállt és kiszállt a járműből, de segítséget nem nyújtott, és adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. Vele lévő gyermekét hernádbűdi lakóhelyükre vitte, majd egyedül visszatért a baleset helyszínére, de nem hívott mentőt, segítséget nem nyújtott és ismét távozott.

A sértett a baleset helyszínén életét vesztette. Időszerű és szakszerű orvosi segítséggel sem lett volna elkerülhető a végzetes eredmény. A vádlott vészfékezési féktávolságon belül észlelte a sértettet, így a baleset nem volt elkerülhető, ezért tehát nem kellene felelnie, azonban a segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kellett most bíróság elé állnia.

Beismerő vallomást tett

A tárgyaláson a vádlott beismerő vallomást tett, így a bíróság 6 hónap fogházbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt a beismerő vallomásán túl, hogy a büntetlen előéletű vádlott közlekedési előélete kifogástalan volt, továbbá személyi körülményei. Azonban súlyosította a büntetést, hogy a baleset súlyos következménnyel járt.

ÉM


„Csak” háziőrizetben a gibárti cserbenhagyó halálos gázoló
Encs, Gibárt, Miskolc - Azt hitte, hogy egy őzet ütött el, azért nem állt meg - vallotta az elfogott sofőr. A Miskolci Járásbíróság - az ügyész előzetes letartóztatásra irányuló indítványát elutasítva - a házi őrizetét rendelte el annak a férfinak, aki október 20-án 18 óra körüli időben Encs és G...

Illusztráció
Miskolc - Encs és Gibárt közötti útszakaszon elütöttek egy gyalogost, aki az útmenti árokba esett, sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy az életét vesztette. A helyszínről elhajtó gázolót a rendőrök azonosították, majd elfogták. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésr...

Illusztráció - Halálos gázolás Encs és Gibárt között
Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást. A rendelkezésre álló adatok alapján 2017. október 21-én 7 óra előtt a 3705-ös úton, Encs és Gibárt közötti útszakaszon egy...