Bár-bukta – Fizetés nélkül távoztak a vendégek

Miskolc – Az még nem lett volna baj, hogy nem köszöntek távozáskor egy miskolci bár vendégei, de nem is fizettek.

A Miskolci Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást három boldogkőváraljai férfival szemben. Az elsődleges adatok alapján a három férfi május 16-án a délutáni órákban egy belvárosi bárban több mint 30 ezer forint értékben fogyasztott, jellemzően rétest és túrós buktát, illetve több doboz dohányárút is rendeltek. A társaság cigarettázás ürügyén kiment a szórakozóhely elé, majd fizetés nélkül távoztak.

A vendéglátóhely alkalmazottai azonban felfigyeltek a trükkre, így egyikük követte őket, időközben pedig értesítették a rendőrséget. Ennek eredményeként a járőrök a helyszíntől három villamos megállónyira elfogták a szabálysértőket. Egyiküknél például hat túros buktát találtak a rendőrök míg társánál három doboz cigarettát.

A Miskolci Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette a három boldogkőváraljai férfit, akik szerepét és felelősségét a gyorsított bírósági eljárás fogja tisztázni.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett szabálysértés eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a sértett észlelte a történteket azonnal értesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények, szabálysértések felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

– A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –