Baptista Szeretetszolgálat: Kampány az idegengyűlölet ellen

Két éves kampányba kezdett az idegengyűlölet és az előítéletek visszaszorítása érdekében a Baptista Szeretetszolgálat. A program célja, hogy magyar és külföldről bevándorolt fiatalok egy animációs táborban közvetlenül ismerkedhessenek meg egymás problémáival. A programról egy film is készül, amelyet jövő nyáron mutatnak be.

A fiatalok irányított beszélgetések, találkozók során, ám közvetítők nélkül ismerkedhetnek meg egymás vélt, illetve valós problémáival, az előítéletekkel. Így védett környezetben tölthetnek el heteket olasz, vietnámi, cseh és magyar fiatalok. Ezekben a táborokban személyes élményeiket, érzéseiket és tapasztalataikat oszthatják meg egymással. A toleranciára, mások elfogadására apelláló film jövő nyáron jelenik meg Európa-szerte a középiskolákban.

Az 1996 óta működő Baptista Szeretetszolgálat alapítása óta intenzív humanitárius tevékenységet fejt ki Magyarországon és más országokban is. A szervezet korábbi és jelenlegi missziói közül kiemelkedik a bolgár romatelepen, csecsenföldi romfaluban, szaharai menekülttáborban, dél-szudáni nyomortelepen, Srí Lanka-i gyermekotthonban, Pest megyei fogyatékos gyerekek otthonában, budapesti hajléktalanszálláson végzett tevékenységük.