Baptista gyorssegély Sátoraljaújhelyre

Sátoraljaújhely – Fertőtlenítőszereket, tartós élelmiszereket, ivóvizet oszt a Baptista Szeretetszolgálat és az Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány Sátoraljaújhelyen, kedden. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen 6-700 embert kellett kiköltöztetni az otthonából, és ideiglenes szálláson elhelyezni a Ronyva-patak áradása miatt.

100 ezer forint értékű fertőtlenítőszert, 100 adag élelmiszercsomagot, főként konzerveket, és szükség szerint ivóvizet osztanak ki. A Kelet-Magyarországi Speciális Mentők és a Rescue24 tagjai vesznek részt az akcióban – tudta meg a Független Hírügynökség Pavelcze Lászlótól, a mentőcsapat vezetőjétől.

A településen más segélyszervezet is jelen van. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is juttatott el gyorssegélyt a rászorulóknak.

Körülbelül 3500 embert és 700 ingatlant érintett valamilyen módon a Ronyva-patak áradása vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen. 6-700 embert ideiglenes önkormányzati szállásokon helyeztek el.