Bankkártyák megcsapolásával biztosította nyári szórakozását

Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: techcrush.co.in
Miskolc – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, aki az interneten vásárolta meg külföldiek bankkártya adatait, majd azokkal vásárolt.

Egy miskolci férfi még 2014. elején, egy netes fórumon 50 amerikai dollárért vásárolta meg közel 20 külföldi állampolgár bankkártya adatait. Ezt követően, mintegy fél éven keresztül folyamatosan végzett tranzakciókat a kártyákkal.

Martossy György megyei főügyész-helyettestől megtudtuk, hogy a csaló jegyeket vásárolt több magyarországi nyári könnyűzenei fesztiválra, de a DVTK futball mérkőzéseire, vagy az ország különböző helyein lévő aquaparkokba is negyvenes nagyságrendben vett belépőket. Ezen túl műszaki cikkeket, számítástechnikai berendezéseket is vásárolt. Ezek esetében a futárnak hamis adatokat adott meg és álnéven írta alá a szállító leveleket.

A bankkártyák tulajdonosainak 7 ezer forinttól 250 ezer forintig terjedő összegű kárt okozott. Míg jó néhány esetben a csalás “kísérleti szakban” maradt, mert a tranzakció nem mindig volt sikeres.

Az ügyészség 18 rendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette, és hamis magánokirat felhasználásnak vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

ÉM-SZB