Bánki Erik visszautasítja a Jobbik vádjait

Budapest, 2012. május 22., kedd (MTI) – Bánki Erik fideszes képviselő visszautasítja azt az vádat, hogy éveken át valótlanul tüntette volna fel iskolai végzettségét.

 

Mint azt az MTI-nek kedden a Jobbik vádjaival kapcsolatban elmondta, az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajza május 10-én új formát kapott, s ekkor került bele,”technikai hibaként”, hogy rendelkezik diplomával, ám ezt a kitételt május 21-én már korrigálta is. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a parlamenti honlapon, iskolai végzettségeinek feltüntetésekor mindig is felsőfokú képesítésként szerepeltette végzettségét.

A tévesen feltüntetett információ csak az életrajzában bukkant fel egy rövid ideig, abban a rubrikában azonban, amely az iskolai végzettségét tüntette fel, végig helyesen szerepelt az adat – emelte ki.

Hangsúlyozta: ezt megelőzően is az szerepelt, s hétfő óta is újra az szerepel az önéletrajzában, hogy felsőfokú közgazdász képesítéssel rendelkezik. Mint azt megerősítette, ez valóban nem diploma, de felsőfokú képesítésnek számít.

Ezzel kapcsolatban közölte még: a képzése, a diplomával ellentétben nem szakdolgozattal, hanem záró dolgozattal zárult, amelyre ötös minősítést kapott, azzal a megjegyzéssel, hogy a turizmusbankról szóló anyag kidolgozottsága “PhD-szintű”. Hozzátette: az iskolát az Econovum Akadémia Kft.-nél végezte.

Bánki Erik úgy vélte: a politikusi képesség nincs diplomához kötve, ezt szerinte Szilágyi György jobbikos képviselő is tudhatja, hiszen ő szintén nem rendelkezik diplomával. Közölte még: a politikában töltött huszonkét év alatt “végigjárta a ranglétrát”, és többször választották meg egyéni képviselőként választói, akik tudták: nincs diplomája.

A jobbikos Szilágyi György kedden arról beszélt: Bánki Erik éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét

Címkék: ,