Baltával mészárolták le az őrt Györgytarlón

Györgytarló – Életfogytiglani fegyházat kaphat az a két férfi, akiket a györgytarlói biztonsági őr meggyilkolásával vádolnak. A két férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését.  A Büntető törvénykönyv Györgytarlói gyilkosság 2007.03.29.

Vérbe fagyva találta meg váltótársa a Györgytarló melletti Borsós-tanyán tavaly márciusban szolgálatot teljesítő biztonsági őrt. Mint kiderült, rablógyilkosság áldozatává vált. Másfél millió forint értékű növényvédő szerért ütötték agyon. A minap elkészült vádirat alapján a 46 esztendős férfit valósággal lemészárolták. A telephelyen, a raktárban talált egy méter nyélhosszúságú balta fokával sújtottak le az őrre. Gyakorlatilag bezúzták koponyáját. Több sérülést is rögzítettek még a boncolás során az áldozat fején. A tettesek elfogása érdekében annak idején félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség.

A Halászhomokon lakó 34 és 21 esztendős férfi párost egy héten belül elfogták, majd előzetesbe kerültek. Mindketten tagadták a bűncselekmény elkövetését. A tanúvallomások, szakértői vélemények, telefonos híváslisták és bűnjelek alapján azonban nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg őket a B.-A.-Z. megyei főügyészség. A hatóság szerint Trabanttal mentek a tanyára, hogy vegyszert lopjanak, amit környékbeli termelőknek adtak volna el. Arra nincs magyarázat, hogy miért ontották vérét az őrnek, aki védekezésre képtelen állapotban feküdt az ágyon…

Kapcsolódó cikkek: