Balra tarts, vagy…

A baloldal egyik vezetője ismét összefogást sürget. Tízből nyolcan biztos kitalálnák, Gyurcsány Ferencről van szó. Bánhegyi Gábor jegyzete.

Nincs is ezzel baj, a baloldal annyira széttagozódott, hogy egyenként esélyük sincs a kormányváltásra, mert hát mi más is volna az ellenzék célja és hát kéz a szívre, jelen pillanatban Gyurcsány Ferencen kívül nincs igazán karizmatikus politikusa ennek az ellenzéki oldalnak. A választás előtt volt már erre egy halvány kísérlet, de kevés volt az idő, meg törékeny is volt az a szövetség.

Most már mindenkit egy táborba hív a DK elnöke, aki a középtől balra van. Igaz, így sincs esélyük a kormányváltásra, mint ahogy a jobboldali ellenzéknek sem, mert külön-külön egyiküknek sincs meg ehhez a szavazóbázisa, összebútorozni pedig aligha fog a baloldal és a Jobbik.

Az ellenzéki politika még mindig nem ismerte fel, vagy nem akarja felismerni, az igazi tömegek ott vannak, akik egyik oldallal sem elégedettek igazán. Amíg őket nem szólítja meg valaki hitelesen, tényszerűen, elfogadható módon, addig lehet összefogásról álmodni bármelyik oldalon, marad a jelenlegi helyzet és a kormányzó pártok ennek nagyon örülnek.

– Bánhegyi Gábor –