Báloznak, hogy segíthessenek

2005. november 5-én rendezik meg a Rotary Club Miskolc-Tapolca jótékonysági bálját.

Bár alig másfél éve, tavaly májusban alakult meg a Rotary Club Miskolc-Tapolca, máris több sikeres támogatási program fűződik a nevükhez. Többek között folyamatos széles sávú internet-előfizetést biztosítanak a vakok- és gyengénlátók megyei szervezetének, az elsők között ajánlottak fel 100 ezer forintot a dél-kelet-ázsiai cunami következtében árván maradt gyerekek megsegítésére, és csatlakoztak az erdélyi árvízkárosultak támogatásához is. A legjelentősebb azonban a Miskolci GYEK Hematológiai és Transzplantációs Osztályán kialakított betegfigyelő kamerarendszer.

A tavalyi bálról

Mint azt Gulyás Istvántól, a klub elnökétől megtudtuk, a tavaly november elején tartott jótékonysági bál bevételéből első körben három steril szoba bekamerázását és a monitorozást finanszírozták meg, s utóbb plusz egy steril szobát kameráztattak be összen 680 ezer forint értékben. A klub bevételei egyébként jótékonysági koncertek és bálak szervezéséből, valamint cégek és magánszemélyek adományaiból képződnek.
– Az első bál bevétele több mint kétmillió forint volt a szponzori támogatásoknak köszönhetően: 22 cég készpénzzel (30-250 ezer forint közötti összeggel), 17 társaság pedig tárgyi adománnyal járult hozzá a bál sikeréhez. Ezek nagy részét jótékonysági árverésen értékesítettük, ami pedig megmaradt, az idei bál tombola nyereményeit gazdagítják. Ennek kapcsán szeretném megjegyezni, hogy kevés, de igazán értékes ajándékokat szeretnénk kisorsolni – összegezte Gulyás István.

És az ideiről…

S ha már az idei bálra terelődött a szó, november 5-én rendezik meg a Palota Szállóban, s bíznak benne, hogy legalább olyan népszerű és eredményes lesz, mint a tavalyi volt. Akkor teltházzal (mintegy 220 vendéggel) dicsekedhettek a Rotary Club tagjai, s bíznak benne, idén sem lesz ez másként. Bizakodásukra az is okot ad, hogy tavaly – a hely szűkében – többen is lemaradtak a bálról, ezért az elnök azt javasolja, hogy aki szeretne részt venni, időben biztosítsa magának a helyet. A belépő személyenként 10 ezer forint, ami többek között ötfogásos vacsorát, valamint éjfélkor a Rotary falatokat is magába foglalja. A jelentkezéseket az rcmiskolc-tapolca@rotary.hu e-mail címre várják, ezen kívül a Rotary Club tagjainál és a miskolctapolcai Bástya Hotel recepción is leadhatók. A bál teljes nettó bevételét jótékonysági célokra fordítják.

UM