Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség új elnöke

Budapest, 2012. május 19., szombat (MTI) – Az egyedüli jelölt Balogh Gábort választották a Magyar Diáksport Szövetség új elnökének a szervezet szombati közgyűlésén.

A 74 megjelent küldött egyhangúlag támogatta a korábbi öttusázót, aki egyéniben kétszeres világbajnok és olimpiai ezüstérmes.

“A szövetségnek és a diák olimpia versenyrendszerének az a legfontosabb célja, hogy a versenysport utánpótlásának tömegbázist teremtsen. Ezért is fontos a testnevelés és az, hogy olyan programokat szervezzünk, amelyekkel minden gyerekkel meg tudjuk szerettetni a sportot” – mondta a miniszterelnök sportügyekért felelős tanácsadójaként is tevékenykedő sportvezető, akit pénteken egyúttal a Magyar Öttusa Szövetség alelnökének is megválasztottak. Hozzátette, az iskolákban felbukkanó tehetségeket pedig szeretnék egyesületi keretek közé terelni.

Balogh elnöki mandátuma négy évre szól, s a poszton azt a Deák Györgyöt váltotta, aki 20 évig vezette a szervezetet, s most a küldöttek az örökös tiszteletbeli elnöki posztot adományozták neki.

– MTI –