Balog Zoltán megnyitotta a 2015/2016-os tanévet

Hejőkeresztúr, 2015. augusztus 30. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a nemzeti tanévnyitón a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola udvarán 2015. augusztus 30-án.
Hejőkeresztúr, 2015. augusztus 30. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a nemzeti tanévnyitón a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola udvarán 2015. augusztus 30-án. - © MTI Fotó: Vajda János
Budapest, Hejőkeresztúr, Miskolc – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megnyitotta a 2015/2016-os tanévet a hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskolában rendezett Nemzeti Tanévnyitón. A miniszter az eseményen átadta a Trefort Ágoston-díjakat is.

Balog Zoltán az ünnepségen elmondta: a szülőket a jelenleginél jobban be kell vonni abba a párbeszédbe, hogy milyen legyen és hogyan változzon a magyar iskolarendszer. A tárca vezetője párbeszédet hirdetett meg a szülőkkel az iskoláról, az iskoláért, amelyhez segítséget nyújt a hamarosan induló közoktatási portál.

Az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta: az iskoláknak olyan biztos pontoknak kell lenniük, amelyek biztonságot nyújtanak a gyerekeknek, a szülőknek és a pedagógusoknak. „Az iskola sikerét sok mindenen le lehet mérni, de az igazi siker mégis csak a családokkal összefogva megtanítani a gyermeket arra, hogy biztos alapokra építkezve tudjon örömmel, szabadon, megelégedéssel és felelősségteljesen élni és alkotni az élet bármely területén” – fogalmazott a tárca vezetője.

Nem oktatói tevékenységet folytatva az oktatás érdekében hosszabb időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Trefort Ágoston-díjban részesült:

  • Esztergályos Jenő, az Apáczai Kiadó volt ügyvezetője;
  • Juhászné Völcsek Mária, a Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda intézményvezetője;
  • Mayerné Halma Éva, a XXI. Kerületi Általános Iskola tanítója;
  • Mezei Zsoltné, a Jászfényszaru Város Óvodai Intézménye óvodapedagógusa;
  • Mónusné Ruscsák Ildikó, az Ölbey Irén Általános Iskola iskolatitkára;
  • Petri Miklós, a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium tanára;
  • Szabó Károly, az Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola igazgatóhelyettese;
  • Turcsán Mariann Barbara, az Oktatási Hivatal főosztályvezető-helyettese.

„Végre, valaki megmondja, hogy mit is kellene a tanítási órán csinálnunk”

Hejőkeresztúr, Miskolc – A nemzeti tanévnyitót az idén a hejőkeresztúri általános iskolában tartják. Interjú: Kovácsné dr. Nagy Emesével, a hejőkeresztúri általános iskola igazgatójával. tovább »
hirdetés
hirdet�s