Balog Zoltán az igazságügyi minisztert kérdezi a szombati tüntetésről

A törvényeket betartva, a szabadságjogok tiszteletben tartásával járt-e el a rendőrség a szombati fővárosi tüntetésen – egyebek mellett erre kíváncsi Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő, aki írásbeli kérdést nyújtott be kedden az igazságügyi és rendészeti miniszterhez.

A Fidesz keddi közleménye szerint Balog Zoltán például arra keresi a választ, hogy milyen indokok alapján utasították el a szombatra bejelentett demonstrációk tudomásulvételét, illetve milyen alapon nyilvánította magát a BRFK illetéktelennek a bejelentés elbírálásában.

Balog Zoltán szerint az sem világos, milyen indokok alapján döntöttek az Erzsébet téri gyülekezés feloszlatása mellett. Kérdéses még, hogy milyen indokok alapján rabosítottak és hány embert az ott gyülekezők közül – tette hozzá.

Balog Zoltán országgyűlési képviselő írásbeli kérdésében felhívta Draskovics Tibor figyelmét arra is, “neki, mint az igazságügy miniszternek tudnia kell, hogy a törvények és a szabadságjogok azokra is vonatkoznak, akik politikai vagy egyéb okok miatt nem szimpatikusak, tevékenységüket nem tartják hasznosnak”.