Balog Zoltán: áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséjén 2015. április 18-án.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséjén 2015. április 18-án. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2015. április 18., szombat (MTI) – Áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás, és ha ehhez Istentől megkapjuk a szükséges erőt is, akkor érdemes volt megszentelni ezt a templomot – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje utáni ünnepségen szombaton.

Balog Zoltán azt mondta, bár sok természeti kincset rejt az ország, a legnagyobb érték az ember, a munkás és a gondolkodó, aki „éltető erővel tesz”. Eredményeket ugyanakkor csak áldozatos munkával lehet elérni.

A miniszter úgy fogalmazott, akik összefogva cselekednek Magyarország jövőjéért, azokon „a pokol kapui sem vehetnek diadalt”. Szarvas Péter, a templom plébánosa elmondta: a 10 éve kezdődött felújítás mintegy 95 millió forintba került, ennek kétharmadát pályázati forrásokból és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával biztosították, a fennmaradó részt adományok fedezték. Az elmúlt években a homlokzatot, a tornyot és tetőt újították fel. A külső rekonstrukció után a belső munkákkal folytatták az épület korszerűsítését.

A hálaadó szentmisén részt vett Pelczné Gáll Ildikó néppárti európai parlamenti képviselő, Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere és Ternyák Csaba egri érsek.


szentanna

Résztvevők a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséjén 2015. április 18-án. MTI Fotó: Vajda János


– MTI –