Sport

2014.04.02. 11:58

Az egyik az Euroligából jött, a másik pedig oda tart

A tavalyi bajnoki és Magyar Kupa ezüstérmes otthonában nyerni szeretne a DVTK.

A tavalyi bajnoki és Magyar Kupa ezüstérmes otthonában nyerni szeretne a DVTK.A női kosárlabda NB I/A csoport 17. fordulójában szerdán 18 órától Hat Agro-Uni Győr – Aluinvent-DVTK meccset rendeznek. A piros-fehérek ezzel megkezdik áprilisi erőltetett menetüket, hiszen ebben a hónapban, a jövő héten kezdődő rájátszással minimum 8, de lehet, hogy 10-nél is több meccset játszanak majd.

Plusz motiváció

– Maradjunk még csak a Győr elleni meccsnél, most ez a legfontosabb – mondta Miguel del Jesús López Alonsó, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Jelenleg úgy állunk, hogy a saját kezünkben van a sorsunk, hogy hol végzünk majd az alapszakasz végén, az tulajdonképpen csak rajtunk, illetve elsősorban ezen a meccsen múlik. Három hónapja dolgozunk együtt a csapattal, komoly munkát végeztünk ez idő alatt, és egyáltalán nem mindegy, hogy az első vagy a harmadik helyről kezdjük meg a rájátszást. Persze a 3. hely sem azt jelentené, hogy nincs esély, de elsőnek lenni mindig jobb, és ugye a rájátszás szempontjából azért kedvezőbb. Ezért akarunk nyerni, ezért kellene nyernünk Győrben.

Megkérdeztük a spanyol edzőtől, hogy tudja-e azt, hogy a diósgyőri női kosárlabdacsapat még soha nem kezdte a rájátszást az első helyről.

– Nem, ezt nem tudtam... Viszont így van még egy kis plusz motivációnk, mert a DVTK több mint 100 éves – és ezen belül a kosárlabda több évtizedes – történelmének az egyik lapjára bekerülni az nagy dolog lenne – hangzott a válasz, ami után azt vetettük fel a DVTK szakvezetőjének, hogy nem ígérkezik könnyű meccsnek a Győr elleni bajnoki: – Valóban nem lesz az. Tiszteljük a Győrt, azt amit elért eddig, azok után, ami velük történt tavaly szeptemberben. Hogy volt erejük Euroligát játszani, és ott helyt állni, illetve lehetőségük tapasztalatot szerezni. Mi oda akarunk eljutni, ahonnan ők jönnek, mármint az Euroligába, ehhez viszont jobbnak kell lennünk náluk. Célunk eléréséhez abban a stílusban kell játszanunk, ami egyre jobban jellemez minket. Január óta eljutottunk oda a folyamatos fejlődésnek köszönhetően, hogy a csapat képes nagy tempót diktálva mind védekezésben, mind támadásban a taktikai feladatok végrehajtására, kevés hibával. Erre építjük céljainkat, amelyek közül a legközelebbi a Győr elleni idegenbeli meccs megnyerése.

ÉM-BCS


A női kosárlabda élvonalban a bajnoki tabellát vezető Aluinvent-DVTK csapata két győzelemre van attól, hogy sporttörténelmet írjon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!