Balmazújváros vs. Mezőkövesd – A sereghajtók „hajtanak” egymás ellen

Az utolsó helyezett mezőkövesdiek az utolsó előtti csapathoz utaznak. Képünkön középen Vaskó: a szélső sokat tehet a vendégek sikeréért
Az utolsó helyezett mezőkövesdiek az utolsó előtti csapathoz utaznak. Képünkön középen Vaskó: a szélső sokat tehet a vendégek sikeréért - © Fotó: Tóth Balázs
Mezőkövesd – Az NB I-es férfitalálkozó tétje: ki tudja tartani a lépést a még bennmaradó helyen álló együttesekkel.

Tizennyolcadik mérkőzését játssza szombaton 18 órakor az élvonalbeli férfikézilabda-bajnokságban a Mezőkövesdi KC együttese. A három ponttal álló sereghajtó együttes ellenfele ezúttal a hatpontos, utolsó előtti Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK lesz idegenben.

Otthon jobban játszunk, de idegenben is vitézkednünk kell. Janó Pál

Éppen ellenük

A matyóvárosiak szezonbeli egyetlen bajnoki győzelmüket a balmazújvárosiak ellen aratták, s ősszel idegenben búcsúztatták őket a Magyar Kupából is. Azóta mindkét csapatnál történtek változások: amíg Mezőkövesden csak edzőt váltottak, addig a hajdúságiaknál az edzőn túl a játékoskeretben is számos csere történt.

– A két csapat utolsó meccsét tekintve látványos, hogy ellenfelünk komlói mérkőzésén tíz-tíz góllal kevesebb született. Jó kapusteljesítményre és védekezésre lesz szükségünk, és csak harmincnál kevesebb kapott góllal lehet esélyünk a sikerre, nekünk pedig harminc felett kell dobnunk. Ehhez minden poszton meg kell lőnük a góljainkat, ami nem lesz könnyű, mert szélen ugyan jó formában vagyunk, s amit kellett, a múltkor is belőttük, de csak egy klasszikus beállósunk maradt. Mindenkinek oda kell tennie magát, hiszen ellenfeleink tudják, ha tőlünk kikapnak, négypontos mérkőzést veszítenek. Otthon jobban játszunk, de idegenben is vitézkednünk kell, hoznunk kell a pontokat – elemezte az esélyeket Janó Pál, a mezőkövesdiek vezetőedzője.

A mester dolgát nehezíti, hogy Darko Trivkovicon kívül is lesz hiányzója a csapatnak. Grigorjev ugyan már újra edzett, probléma viszont, hogy Lókodi Gergő, aki a múltkor vállalta a játékot, ezúttal nem biztos, hogy pályára lép, mert sérülése miatt nem tudott gyakorolni.

– Remélem, hogy Vukic önbizalma megjött, s helyettesíteni tudja Lókodit. Kovács Bence és Kiss Roland is több lehetőséget fog kapni – magyarázta Janó Pál.

Több poszton erősítettek

Aki megjegyezte még: figyelemmel kísérte a balmazújvárosiak szereplését, szoros mérkőzéseket játszottak, ben-
nük volt a győzelem, lehetne ugyanannyi pontjuk, mint a többieknek, de ugyanez a helyzet saját csapatával is. A balmazújvárosiak több poszton is erősítettek, gól­erős játékosokat igazoltak, jó kapusuk, jó balkezeseik vannak, és balátlövőjük is képes kilenc méteren túlról gólokat dobni, Kekezovics pedig remek szélső.

ÉM-TB