Balmazújváros vs. DVTK – Vendégszektor-ügyben bejárás az újonc pályáján

Akt.:
Így néz ki a szombati pályaválasztó vendégszektora
Így néz ki a szombati pályaválasztó vendégszektora - © Fotó: balmazújvárosi FC
Miskolc – Balmazújvárosban kedden lehet biztosat tudni arról, hogy növelhető-e a vendéglétszám a stadionban.

A labdarúgó NB I 4. fordulójában szombaton 18.00-tól Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Diósgyőri VTK meccset rendeznek Balmazújvárosban, a városi stadionban. A meccs iránt nagy érdeklődés mutatkozna a vendégszurkolók részéről (is), hiszen a DVTK jelenleg vezeti a bajnoki tabellát, és Diósgyőrhöz ettől közelebbi helyszínen nem fognak játszani ebben az évben a piros-fehérek, akik stadionjuk felújítása miatt Debrecenben játszanak majd pályaválasztóként, ami egy pár kilométerrel távolabb van, mint a balmazi létesítmény.

A vendégszurkolók elhelyezésére épült lelátó 552 fős volt, de…” Tiba Kristóf

Ön szerint mi lesz a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Diósgyőri VTK mérkőzés végeredménye?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Kilencven, ötven

Csakhogy a diósgyőri szurkolók jegyigényei nem kielégíthetőek. Hiába kelnének útra több ezren, hogy az élen álló csapatot lássák, buzdítsák, a helyzet egyelőre az, hogy hivatalosan 306 DVTK-drukker lehet majd jelen a stadionban. Ugyanis ennyi vendégjegyet adtak ki, és ezek a múlt héten csütörtökön, az internetes jegyárusítás megkezdését követően diósgyőri források szerint 90 perc alatt elfogytak, a balmazújvárosi klubtól pedig az az információ jutott el szerkesztőségünkbe ezzel kapcsolatban, hogy 50 perc alatt elkapkodták a bilétákat.

A DVTK vezetése megtapasztalva szurkolóinak nagy érdeklődését, a múlt héten pénteken arra kérte a rendező klubot, hogy a stadion adottságaihoz mérten biztosítson további belépőjegyeket a DVTK szurkolói számára. Ennek folyományaként ma délelőtt bejárást tartanak a Balmazújvárosi Városi Stadionban, amelyen a rendező klub, a létesítmény üzemeltetője, a DVTK, a rendőrség képviselői lesznek jelen, a biztonságtechnikai szakembereken kívül. Ők azt vizsgálják majd, hogy lehetséges-e bővíteni a vendégszektort.

A hivatalos adatok szerint 2435 fő a létesítmény befogadóképessége, és ehhez mérten a vendégek számára kötelezően előírt 10 százaléknál több vendégbelépőt adott ki az újonc balmazújvárosi klub, de ettől többet nem szeretne, lévén ők is jelentős érdeklődést tapasztaltak saját szurkolóik részéről, akik számára szerdán kezdik meg a belépők árusítását. Számításaink szerint kb. 1400 belépő kerül majd piacra, ugyanis mintegy 400 fő bérletese van a Balmaznak. És hogy miként jött ki ez a kb. 1400?

Biztonsági zóna

– A klub honlapján szereplő, a befogadóképességre vonatkozó adat némileg változott, csökkent, egészen pontosan 2293 fő fér el a Balmazújvárosi Városi Stadionban – tudtuk meg Tiba Kristóf létesítményvezetőtől, akinek nem mellékesen van némi diósgyőri kötődése, ugyanis nagyapja, Tiba Sándor, a DVTK játékosa volt, és 1955-ben 25 élvonalbeli meccsen 13 gólt szerzett. – Az a lelátó, amely a vendégszurkolók elhelyezésére épült, 552 fős volt, de ezen egy biztonsági zónát kellett kialakítanunk a Kisvárda elleni meccs előtt, amely a tavalyi évad utolsó fordulójában, az NB II-ben lejátszott meccsen a feljutásról döntött. Székeket kellett onnan kivennünk, védőrácsokat helyeztünk el az elválasztott nézőtéri székek mellett. Így most a 306 fős vendégrészt egy puffer zóna választja el, amelynek a másik részén, az utánpótláscsapataink játékosai és kísérőik foglalhatnak helyet, összesen 132-en, mert ennyi hely van itt. Amiket felsoroltam, azok tények, és nem szeretnénk ettől többet mondani a keddi bejárás előtt, legfeljebb annyit: nem kérdés, hogy lesz-e telt ház, ugyanis a DVTK azon három csapat között van, akiknek a vendégjátéka során előre borítékolható, hogy nem marad üres hely a lelátón.

ÉM-BCSPaks vs. DVSC
Balmazújváros/Budapest/Debrecen/Mezőkövesd/Miskolc - A Diósgyőr vette át a vezetést a labdarúgó OTP Bank Liga tabelláján, miután a harmadik fordulóban győzött a Haladás vendégeként, míg az eddig százszázalékos Mezőkövesd 5-0-s vereséget szenvedett a Ferencváros otthonában. A címvédő Budapest Honv...

Óvári (a labdával) megszerezte élete első NB I-es gólját
Miskolc - A labdarúgó NB I 3. fordulójában szombaton Sopronban játszott a DVTK NB I-es gárdája a Swietelsky Haladás ellen. A korábbi 37, a szombathelyiek pályaválasztása mellett lejátszott találkozó közül mindössze hármat tudott megnyerni szombatig a diósgyőri együttes: 1967-ben, az 1978/1979-es ...

A középpályás (fehérben) azt mondja, csak tette a dolgát
Balmazújváros - A Budapest Honvédnak bombagólt rúgó Vajda Sándor úgy véli, ki tudják harcolni a bennmaradást. Az első fordulóbeli, Videoton elleni felcsúti döntetlent követően a múlt hétvégén a bajnok Budapest Honvéd otthonából is elhozott egy pontot az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. A kispesti...