Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: lelöknék a felcsútiakat a lejtőn

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: lelöknék a felcsútiakat a lejtőn
© Fotó: Égerházi Péter
Balmazújváros – Haris Attila szerint elsősorban a biztonságra törekednek majd a Puskás-Balmaz meccs főszereplői.

Újoncok csatájára kerül a sor az OTP Bank Liga hatodik fordulójában: a Puskás Akadémia a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét látja vendégül, a találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. A sereghajtó házigazda nyeretlenül várja a kezdő sípszót, Pintér Attila tanítványai eddig két ponttal gazdagodtak, míg a tizedik pozíciót birtokló hajdúságiak öt egységet gyűjtöttek az elmúlt hetekben. A felcsútiak gyengélkedése abból a szempontból váratlannak nevezhető, hogy a nyáron több remek képességű futballista (például: Poór Patrik, Balogh Balázs, Jonathan Heris) csatlakozott az alakulathoz. Érdekesség, hogy a Transfermarkt nevű weboldal számításai szerint a Puskás kerete a harmadik legértékesebb az NB I-ben.

Sikerre hajtanak

– Taktikus mérkőzésre számítok, szerintem egyik együttes sem rohan majd fejjel a falnak – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Haris Attila.

Sorsdöntő lesz, melyik gárda tudja az akaratát a másikra erőltetni. Bízom benne, hogy ez nekünk sikerül.”

– Hogy mit gondolok a Puskás eddigi produkciójáról? Nem lepődtem meg, hiszen rengeteg új ember érkezett hozzájuk, és idő kell, mire összeérnek. Úgy gondolom, csapatként a Balmazújváros funkcionál jobban, ez egyértelműen a mi malmunkra hajthatja a vizet. Szerencsére mindenki bevethető lesz a hétvégén, sérülések nem nehezítik a helyzetünket – árulta el a fiatal középpályás.

Az újvárosiak kellemes emlékeket őriznek a Pancho Arénáról, hiszen tavasszal még a másodosztályban 2–1-re múlták felül a felcsútiakat az impozáns létesítményben, míg ebben a szezonban a Vidivel vívott összecsapás 1–1-es döntetlennel zárult.

– Valóban jó ómen lehet a stadion. Minden bajnokinak a győzelem reményében vágunk neki, ezen a felfogásunkon a hétvégén sem változtatunk. Vetélytársunk gödörben van, a lejtőn lejjebb akarjuk őket lökni. Készen állunk az ütközetre! – hangsúlyozta Haris, akitől megtudhattuk, Horváth Ferenc legénysége már pénteken elutazott a Fejér megyei településre.

Nem tragédia

A Balmaz legutóbbi idegenbeli fellépése rosszul sikerült, ugyanis a Haladás soproni albérletében 3–1-re maradtak alul Sigér Dávidék.

– Sajnos a Halival vívott meccset elrontottuk, olyan hibákat követtünk el, amelyek nem jellemzőek ránk. Akadtak pozitívumok a futballunkban, amire építhetünk a folytatásban. Voltak olyan szakaszai az ütközetnek, amelyek során egyértelműen mi domináltunk. Többször kerülhettünk volna nagy helyzetbe, ám az utolsó passzok nem sikerültek. A vereség ellenére nincs világvége hangulat, mivel tisztában vagyunk vele, hogy nem verjük végig a mezőnyt – zárta mondandóját az újonc tizennyolcasa.

HBN-BÁ