Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth László már túltette magát a szarvashibán

Horváth László
Horváth László - © Fotó: Moilnár Péter, archív
Balmazújváros – Szerinte egy félidőt átaludtak Felcsúton, amit a vetélytárs könyörtelenül büntetett.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesének ezúttal nem hozott szerencsét a Pancho Aréna. Horváth Ferenc csapata az OTP Bank Liga első fordulójában értékes pontot szerzett a felcsúti stadionban a Videoton ellen, ám az előző hétvégén a Puskás Akadémia felülmúlta a hajdúsági alakulatot. A szünetre kétgólos fórral mehettek Pintér Attila tanítványai, a második játékrészben a grúz Bachana Arabuli büntetőgólja csak a szépségtapaszt jelentette az Újvárosnak, a Fejér megyeiek 2–1-es győzelmet arattak, ezzel megszakították nyeretlenségi sorozatukat.

Meglepetéssel „kedveskedtek”

– Nagyon enerváltan kezdtük a szombati összecsapást – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Horváth László. – Sajnos két találatot is odaajándékoztunk az ellenfélnek. Ezen a bajnokin is bebizonyosodott, hogy az élvonalban egyetlen percre sem lehet kihagyni, hiszen a figyelmetlenségekért súlyos árat fizetnek a gárdák. Szerintem a döntetlenre rászolgáltunk, sőt, jobb koncentrációval a győzelem sem jelentett volna szenzációt. Igazi csapat vagyunk, együtt nevetünk és együtt sírunk, most sem mutogatunk a másikra – fogalmazott a kapuvédő, aki elárulta, a szünetben a vezetőedző nem volt elégedett, és felemelte a hangját az öltözőben.

Horváth a második Puskás-találatnál nagyot bakizott, ezt a jelenetet a különböző fórumokon „ízekre szedték”.

– Egy előrelőtt labdát húztam le, majd próbáltam indítani a csapattársamat, de a játékszer kipördült a kezemből. Erre a szituációra kiválóan reagált az ellenfél játékosa. Sajnos a hiba benne van a futballban, mivel nem gépek, hanem emberek lépnek pályára.

Nálam nagyobb kapusokkal is megesett már, hogy tévedett egy kulcsszituációban. Túltettem magam a történteken, immáron a következő meccsre összpontosítok. Annak semmi értelme nem lenne, ha emészteném magam”

– árulta el a 29 esztendős hálóőr.

Javításban bíznak

A balmazújvárosiak a legutóbbi két játéknapon vereséget szenvedtek, Sigér Dávidéknak az Újpesttel vívott ütközeten lesz lehetőségük a javításra, a lila-fehérekkel szombaton 18 órától mérik össze az erejüket hazai környezetben.

– A Haladás olyan taktikával kerekedett fölénk, amelyre általában mi építünk, vagyis stabil védekezésre, valamint gyors kontratámadásokra alapoztak. A gyengébb eredmények ellenére nincs értelme kongatni a vészharangot. Szerencsére minden fellépésünkön érzem a fejlődést. Hogy mit várok az Újpest ellen? Valószínűleg azzal a gondolattal érkeznek hozzánk, hogy kit vernének meg, ha nem bennünket. Ennek ellenére utolsó leheletünkig hajtani fogunk, felejthetetlen élménnyel akarjuk meglepni a drukkereket. Ha megtaláljuk az ideális szisztémát, illetve fejben rendben leszünk, nem elképzelhetetlen a győzelem sem – zárta mondandóját Horváth.

HBN-BÁ


Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros - Zsinórban második bajnokiján nem tudott pontot szerezni a kisebb gödörben lévő Újváros. A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a táblázat utolsó helyén szerénykedő Puskás Akadémia otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga hatodik fordulójában, ennek ellenére nem várt könnyű összecsapás Horv...