Ballagás Körösszakálban

By Vmirjáncki József
Akt.:
Ballagás Körösszakálban
© Fotó: magánarchívum
Körösszakál – A Körösszakáli általános iskola tizennyolc tanulója fejezte be általános iskolai tanulmányait, ballagott azt iskolában.

Győri Zoltán iskolaigazgató, Gurbai Jánosné osztályfőnök vezetésével járták végig az iskola tantermeit, majd az iskola előtti térre vonultak le. Ott várta őket az iskola tanuló ifjúsága, a szülők és a meghívott vendégek.

Veres Annabella a helyükre lépő hetedik osztályosoktól vett búcsút, a többi diáktárstól Kovács Dorina. Az iskola tanítóinak, tanárainak munkáját Técsi Fruzsina és Győrfi Zsolt köszönte meg. A szülőkhöz Turi Anna Laura intézett kedves szavakat, majd minden búcsúzó diák egy-egy szál virágot nyújtott át a szüleinek.

Ezen az ünnepségen került sor a kiváló munkát végző nyolcadik osztályosok munkájának jutalmazására is. Az USÁ-ban élő Körösszakálból származó, volt diák Bihari Inci ebben az évben is pénzösszeget adományozott a tantestület által javasolt nyolcadik osztályos tanulóknak kiváló és jeles tanulmányi eredményeiért és példamutató magatartásáért. Ebben a tanévben Kovács Sándor 40.000.- Ft, Kiss Izabella és Győrfi Zoltán 30-30 ezer forint pénzjutalmat kapott.
A búcsúszövegek elhangzása után a ballagásra megjelent szülők és sok-sok vendég adta át virágcsokrát, ajándékait a most iskolától búcsúzó nyolcadikosoknak.

– Vmirjáncki József –