Ballag már…

Ballag már…
Miskolc – Utoljára szólt a csengő a Selyemréti Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola 49 diákjának június 10-én 11 órakor. Ballagtak.

A ballagás szokása  Selmecbányáról ered, ahol a XIX. század 70-es éveiben az erdészeti és bányászati Akadémia hagyományaként a hallgatók a Ballag már a vén diák…kezdetű dal éneklésével búcsúztak el iskolájuktól.
Nos, a tanulók még nem igazán vének, de az igaz, hogy életüknek egy jelentős korszaka ért véget. Egy tanévben 183 tanítási napot alapul véve, az általános iskolások összesen 1480 napot töltöttek második otthonukban.
A ballagók el-elcsukló hangon, megható műsorral búcsúztak iskolájuktól, tanáraiktól, diáktársaiktól. Ezután Harsányi Sándorné igazgató köszöntötte a nyolcadikosokat. Külön gratulált az iskola két tanulójának: Pongó Gabriella és Répási Klaudia nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredményt értek el. Az intézmény néhány tanulója megszerezte a középfokú angol nyelvvizsgát is (Csont Balázs, Dudás Kata, Kiss Margaréta, Pásztor Botond, Pongó Gabriella, Répási Klaudia). Ez igazán ritka és elismerésre méltó teljesítmény. Az iskola kiváló sportolói: Bubnó Gergely, Germán Gábor, Gresó Mátyás, Gyökér Attila, Késely Dávid, Simon Mihály. Az igazgatónő köszönetet mondott a szülőknek, külön kiemelve Fazekasné Tóth Zsuzsanna, Gecsei Tiborné és Tóth Péterné nyolc éven át tartó segítségét, támogatását. Végül az igazgatónő bejelentette, nemcsak a nyolcadikosok, de ő is búcsúzik. Szeptembertől ugyanis nyugállományba vonul.

– TVÁ –