Balla Irmára emlékezik a Fidesz – frakció

Debrecen – A néhány napja brutálisan meggyilkolt képviselőasszonyról nyilatkoztak kollégái.

 — Az a képviselô volt, aki a legkitartóbban küzdött az általa felvállalt dolgokért — emlékezett Papp László. A debreceni közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetôje kemény képviselôként jellemezte a szombaton brutális kegyetlenséggel meggyilkolt Balla Irmát.

Azt mondta, hogy akár órákkal is képes volt megnyújtani egy-egy frakcióülést, hogy körzetének ügyeit elôbbre vigye. Jellemzôül megemlítette a politikus, hogy Balla Irma általában nem fogadta el a körzetébe tervezett beruházásokat: mindig többet kért annál.

AFényes udvari tűzesetután tanúsított munkája minden frakciótagot elismerésre késztetett — folytatta az emlékezést Papp László.
Balla Irma — a frakcióvezetô tudomása szerint — népszerű volt választói körében, mindig el lehetett érni.

 — Nem a frakció ügyeit vitte, nem kifelé politizált, hanem a körzetével törôdött. Ragaszkodott az elveihez, s ha álláspontja volt valamilyen ügyben, azt a frakció tudomására hozta. Zárkózott embernek ismerték, kevésbé járt össze képviselôtársaival, de a politikai rendezvényeken aktívan részt vett — fejezte be Papp László.

Szabó Gyula, aki az önkormányzatban legrégebbi képviselôje (ötödik ciklusát tölti), elsôsorban azt emelte ki, hogy Balla Irma nemcsak a közgyűlés tagja volt, de pedagógus is. Az önkormányzat oktatási bizottságában kilencedik esztendeje dolgoztak együtt, ráadásul az Epreskerti iskolában is tanítottak mindketten.

Az oktatási bizottság elnöke megbízható, kiszámítható pedagógusként jellemezte Balla Irmát. Úgy fogalmazott, hogy használható tudást adott át tanítványainak.
Döbbenet és félelem. Ezt éreztem, amikor megtudtam a hírt — mondta végezetül Szabó Gyula.


Nyugodjék békében!
Kreatív személyiség, akire mindig lehetett számítani, ha baj volt, vagy ha segítség kellett – tolmácsolta Balla Irma ismerőseinek jellemzését Kósa Lajos polgármester.
A napokban brutálisan meggyilkolt fideszes képviselőnőre a város napján tartott, ünnepi közgyűlésen emlékezett meg a testület. Elhangzott: elszánt, bátor, szókimondó teremtés volt, akinek kicsit tüskés természete mögött megértő lélek lakozott. Kósa Lajos azt is megosztotta a közgyűlés tagjaival és a vendégekkel, hogy Balla Irma jópár évvel ezelőtt egy súlyos rákbetegségből is felgyógyult. Érdemeként említette a dobozi lakótelepen meghagyott troli felsővezetéket, számos köztéri elem megújulását, a választókörzetében élők gondjainak következetes képviseletét. A polgármester azzal zárta: „Irma, nyugodj békében!”