Balla Irma gyilkosság: megvan a gyilkos fegyver?

Balla Irma fia maga adta át a bíróságon hétfõn azt a feszítõvasat, ami szerinte a gyilkos fegyver lehetett, amivel anyját, a volt fideszes debreceni önkormányzati képviselõt megölték 2007 húsvétján. Az ügyben még mindig a fiú a vádlott, bár korábban jelentkezett valaki, aki vallomásában vállalta a gyilkosságot, de a vallomást késõbb vissza is vonta.

Hétfõn a bíróságra egy feszítõvasat hozott be a vádlott és védõje, az ügyvéd azt indítványozta, végeztessen rajta DNS vizsgálatot a bíróság. Szerintük ugyanis az a gyilkos fegyver, arról az építkezésrõl származik, ahol a korábban vallomást tett férfi is dolgozott. Az építésvezetõ szerint bár a korábban saját magára valló segédmunkásnak – D. Lajosnak – nem kellett azzal az eszközzel dolgoznia, gyakorlatban azonban bárki, akár õ is hozzáérhetett, megfoghatta.

A bíróság úgy döntött, hogy a feszítõvas orvosszakértõi vizsgálatát elrendeli, de DNS vizsgálatot nem. Az orvosszakértõnek azt kell megállapítani, ahogy lehetett-e az a gyilkos fegyver. A tárgyalás ezután tanúk meghallgatásával folytatódott.

Balla Irma volt debreceni fideszes önkormányzati képviselõt saját lakásában gyilkolták meg brutálisan, 2007 húsvétján. Holttestét fia találta meg, õ értesítette a rendõrséget. Egy évvel késõbb a rendõrség a fiút gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével, s elõbb õrizetbe vették, majd egy évig elõzetes letartóztatásban tartották. 2009 nyarán tett beismerõ vallomást egy debreceni segédmunkás, aki a gyilkosság helyszíne melletti építkezésen dolgozott. a vallomását késõbb visszavonta, úgy tudni, más ügyei miatt még elõzetesben van. A vádlott továbbra is Balla Irma fia.Sporthírek