Balkáni drogbandát söpörtek ki Olaszországból

Két évig tartó olasz, szerb és szlovén közös rendőri akció során 79 embert tartóztattak le hat országban, és egy jelentős balkáni drogbandát söpörtek ki Olaszországból – jelentették be kedden egy milánói sajtótájékoztatón.

A kábítószercsempészek után kutatva két droghálózatot számoltak fel: egyet Olaszország északi részén, a másikat pedig Szerbiában, illetve Szlovéniában. A drogkereskedők nagy mennyiségű kokaint csempésztek Dél-Amerikából, hogy azt egész Európában terítsék.

A csempészek után kutatva a rendőrök a két évig tartó vizsgálatok közben kiderítették, hogy a kábítószer egy eddig nem ismert hálózaton keresztül jut át Olaszországon. A balkáni drogbanda a milánói drogpiacra is betört, amelyet eddig csak a Ndrangheta nevű csempészcsoport uralt.

Az olasz rendőrség közleménye szerint a két év alatt 105 letartóztatási parancsot adtak ki, de a csempészek vezetőjét, Darko Saricsot nem tudták elkapni, viszont testvérét, Dusko Saricsot Montenegróban letartóztatták. A rendőrségi akciók során a két év alatt 3,5 tonna kokaint foglaltak le.
– Független Hírügynökség –

 További hírek a Nagyvilág kategóriából