Bálinttal minden szerdán a Népkertben…

Fogyókúrázni vágyók figyelem! Szerkesztőnk szerdánként várja önöket Miskolcon, a Népkertben! Olvasóink fölfigyeltek internetes portálunk, a www.blog.boon.hu „ügyi-fogyi” blogjára, melyet lapunk egyik szerkesztője, Szaniszló Bálint vezet.

Bálint arról (is ) híres, hogy tavaly téltől nyárig húsz kilót sikerült leadnia, és súlyát azóta is tartja. A fogyókúra alatt szerzett tapasztalatait és a súlymegtartás leghatásosabb módszereit osztja meg olvasóival az interneten, most pedig az foglalkoztatja, hogyan lehetne közösségé kovácsolni a fogyás és az egészséges életmód iránt érdeklődőket.

Étkezés és mozgás

– Másfél hónapja vezetem internetes naplómat, és azóta sok az érdeklődő ebben a témában – tudjuk meg Bálinttól. – Legtöbben a csalhatatlan módszert tudakolják tőlem, de azt szoktam ilyenkor írni, hogy csalhatatlan módszer nincs. Ami azonban szükséges: rendkívüli akaraterő, és olyan körülmények biztosítása, amelyek lehetővé teszik, hogy végigcsináljuk a kúrát. A fogyókúra alapja, hogy több energiát adjunk le, mint amennyit felveszünk. Tehát figyelnünk kell az étkezésre és a mozgásra.

A Népkertben

Koplalni azonban nem helyes, hívja föl a figyelmet a szerkesztő. Mondjunk le viszont a zsíros ételekről, a szalonnáról, a sok szénhidrátról! Együnk helyette gyümölcsöt, zöldséget, tejterméket, köretként salátákat! A zöldségeket is lehet nyersen fogyasztani, mert a rágással járó munka az igazi evés képzetét kelti.
Mindemellett nagyon fontos a mozgás. Például a futás, amihez tulajdonképpen csak egy cipő szükséges. És mennyivel jobb azokkal futni (kocogni), kirándulni, akik szintén súlyfölöslegüktől szeretnének megszabadulni. Ezért jött az ötlet, hogy az Ügyi-fogyi című blog olvasói kiránduljanak együtt. Erre jó alkalmat biztosított a két héttel ezelőtti Béka-túra, melyre Bálint meghívta a tőle tanácsokat kérőket is. Most pedig a legújabb ötlete, ami mindenkihez szól, molettekhez és soványakhoz egyaránt: aki szeretne társaságban kocogni, közben megbeszélni a fogyókúrával, egészségmegőrzéssel kapcsolatos tapasztalatokat, jöjjön el ezen a héten szerdán 5 és fél 7 között a Népkertbe. Természetesen sportruhában.

Együtt könnyebb
Hogy miért jó együtt futni (fogyni) ? Gyakran azért nem állunk föl a fotelből és megyünk le az utcára futni, mert nem szeretnénk nevetség tárgyává válni. Bálint is számtalanszor tapasztalta már, hogy sértő megjegyzések kísérik, miközben szorgalmason rója a köröket a lakótelepen. Együtt azonban teljesen más. Ugyanazzal a problémával küzdő emberek hamar megtalálják a közös hangot és persze a közös tempót is, a furcsa pillantásokat és megjegyzéseket pedig meg sem látják, meg sem hallják. Ráadásul nehezebben adja föl az ember. Hiszen ha a többiek bírják, szégyen lenne nekem abbahagynom…

Szaniszló Bálint fogyókúrával kapcsolatos internetes naplója itt olvasható.

Nem mindegy, hogy a zsíros, vagy a cukros érteleket részesítjöük előnyben
 zsir-cukor [.pdf – 145KB]