Balhé lesz a nemzeti ünnepen?

Balhé lesz a nemzeti ünnepen?
Balhé lesz a nemzeti ünnepen?

Nyíregyháza – Egy nappal október 23.-a előtt kíváncsiak voltunk vajon mire számítanak a nyíregyháziak a nemzeti ünnepen. Mennyire lesz csendes vagy éppen tüntetésektől hangos Nyíregyháza és az ország többi városa? Megtudhatja, hogyan látják mindezt a járókelők! 

Sokakat érdekel és foglalkoztat, hogy vajon idén méltó módon tudjuk megünnepelni október 23.-át, vagy sem. A nyíregyháziak nem bíznak abban, hogy csendes ünnepünk lesz.

„Elég sok minden forog most az emberek fejében és ettől teszem függővé, hogy milyen lesz az október 23.-a megünneplése. Nem merem száz százalékig azt mondani, hogy teljesen békés és nyugodt lesz, mostanában már nem ez a jellemző” – állítja egy hölgy.

A legtöbb megkérdezett járókelőben még élénken élnek a tavalyi előtti év negatív történései, és úgy gondolják, idén sem fogjuk megúszni balhémentesen az ünnepet:

 „Lesznek tüntetések és lesz harc a rendőrök és a tüntetők között.”

Amikor viszont a zavargásokat említették, néhányan külön kiemelték, az elhangzottak főként Budapestre érvényesek, Nyíregyházán, vidéki város lévén, nem lesz gond, és a rendezvények nem vesznek majd negatív fordulatot.

Összegezve tehát igazából reménykedünk, de túl sok bizalmat idén sem szavazunk a nemzeti ünnepen tüntetőknek.

-K.A.-

Kapcsolódó cikkek: