Balesetveszély miatt vágják ki a fákat a Szentpéteri kapuban

Akt.:
Balesetveszély miatt vágják ki a fákat a Szentpéteri kapuban
Balesetveszély miatt vágják ki a fákat a Szentpéteri kapuban
Miskolc – Olvasónk levelét továbbítottuk az ÉMÁSZ felé azzal a kérdéssel, hogy nincs más megoldás? Nem lehet, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a továbbiakban is visszavágják ezeket az erős, egészséges és szép fákat?

Válaszként megtudtuk: az előírások szerint a vezetékek biztonsági övezetébe csak olyan fák telepíthetők, amelyek kifejlett állapotukban nem haladják meg a 3 métert. Az ettől magasabbra növő fák folyamatos visszavágást igényelnek, ami bizonyos esetekben olyan csonkolást jelent, ami esztétikailag kifogásolható, emellett folyamatos ráfordítást igényel, és zavart okoz a fogyasztói ellátásban is. Mint kérdéseinkre megírták, az érintett szakaszon évekkel ezelőtt már az oszlopokat is kicserélték, hogy a fák ne érjenek a vezetékbe. A balesetveszély megszüntetése, valamint a villamosenergia-szolgáltatás minőségi mutatóinak teljesítése érdekében azonban a vezetékek biztonsági övezetét az előírásoknak megfelelő állapotban kell tartaniuk.

Az ELMÜ-ÉMÁSZ Hálózati Szolgáltató Kft.-től azt is megtudtuk, hogy a Feszty Árpád u., Pozsonyi u., Szentpéteri kapu és Aggteleki utca környékén 49 darab különböző fajtájú fa kivágását engedélyezte kérelmük és a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. javaslata alapján a miskolci önkormányzat. Az engedélyt úgy kapták meg, hogy a kivágott fák pótlásaként legalább kétszeres mennyiségű facsemetét köteles ültetni a társaság az egyeztetett telepítési terv szerint, legkésőbb egy éven belül.


Fairtás a Szentpéteri kapuban

Miskolc – Olvasónk értesített minket a Pozsonyi utca szomszédságában található facsoport megfogalmazása szerint barbár kivágásáról, melyet információi szerint az ÉMÁSZ kezdeményezett a Városgazda jóváhagyásával.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .