Balesetsorozat a köd miatt – ütközés, árokba csúszás, gázolás

Balesetsorozat a köd miatt – ütközés, árokba csúszás, gázolás
Káosz uralkodott el a köd miatt Csongrád és Kiskunfélegyháza között pénteken.

A hatalmas köd miatt több baleset is történt a 451-es számú főúton Csongrád és Kiskunfélegyháza között pénteken a reggeli órákban. Jelenleg is teljes útlezárás van, a rendőrök a forgalmat Gátérnél és Bokrosnál terelik el.

Egy Mercedes személygépkocsi vezetője volt az első baleset okozója, aki Csongrád felől Gátér irányába haladt. Egy tréler előzésébe kezdett az erős köd ellenére, amit nem tudott befejezni, ezért frontálisan ütközött egy vele szemben szabályosan közlekedő kamionnal. A balesetben a személygépkocsi sofőrje és utasa súlyosan megsérült – írja a Delmagyar.hu.

A helyszíni szemle idejére a rendőrség a főutat teljes szélességében lezárta. Az álló kocsisort a köd miatt későn észlelte egy román autóbusz vezetője, aki hogy az ütközést elkerülje, jobbra rántotta a kormányt. A busz árokba hajtott, de személyi sérülés nem történt.

A helyszínre Kiskunfélegyháza felől érkező tűzoltóautó szintén nem vette észre az álló járműveket, ezért ő is elrántotta a kormányt és az árokba csúszott. Itt sem sérült meg senki.

Súlyosan megsérült viszont egy forgalomirányító rendőrnő, akit egy német kamionos nem vett észre és elgázolt. A rendőrnek nem volt ideje elugrani. A mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba – tájékoztatta a delmagyar.hut-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A balesetsorozat helyszínén jelenleg is teljes útlezárás.
Fotó és Forrás: www.delmagyar.hu