Balesetet is okozhatnak az autópályatolvajok – RTL Klub

Balesetveszélyt okozhatnak az autópályatolvajok, akik csak az elmúlt évben 20 millió forint kárt okoztak az állami autópályakezelőnek azzal, hogy szalagkorlátot, táblákat és szinte mindent elloptak, ami mozdítható – számolt be az RTL Klub Híradója.

Amióta lecserélték az alumínium táblákat, kevesebbet lopnak belőle. Az útellenőrök ennek ellenére folyamatosan cirkálnak a leállósávban. Nem lehet tudni, hogy az előző éjszaka, vagy pár órával korábban kinek tetszett meg valami az autópályán. Vágtak már ki darabot a szalagkorlátból és az út menti kerítésből, de az is előfordult, hogy egy gyalogos aluljáró teljes korlátját vitte el valaki. Az állami autópályakezelőnél ezért mindig van tartalék, mert ha nem pótolják időben az ellopott tárgyakat, karambol is történhet.

Ha egy védőkerítésben lyuk van, és be tudnak jönni az állatok, vagy ha egy előrejelző tábla hiánya miatt valaki nm vesz észre egy csomópontot, az a hirtelen megállás miatt balesetveszélyes lehet – mondta Winkler-Virág András, az Állami Autópálya-Kezelő Zrt. kommunikációs vezetője.