Balesetek több helyen, újabb fennakadások a közlekedésben

Keresztbe fordult egy kamion a 85- õs fõúton, Nagycenk és Pereszteg között szombat délután. A mentés jelenleg is tart, ezért az érintett szakaszon nem lehet közlekedni- tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Gyõr- Moson- Sopron Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletese. Azt egyelõre nem tudni, hogy a balesetnek vannak-e sérültjei. Az erõs hóátfúvások miatt nem járnak a vonatok Balatonkenese és Székesfehérvár között, a Volán pedig az M7-esen és a 7-es fõúton egyes szakaszokon közlekedteti buszait.

Az M7-es autópályán Szabadbattyánnál veszélyes anyagot szállító kamion szakította át a szalagkorlátot. Sérülés nem történt, a tartály nem sérült, viszont átfejtése szükséges, ami folyamatban van. A mûszaki mentés idejére az autópálya Siófok felé vezetõ oldalát lezárták, a torlódás azonban nagy mind az autópályán, mind a 7-es fõúton, mert terelésre nincs mód. Aki teheti, kerülje el ezt a két utat – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Fejér Megyei Védelmi Bizottság.

Fejér megyében egyébként az eddig járhatatlan utakhoz újabbak csatlakoztak a hóátfúvások miatt. Nincs közlekedés Bodmér-Vértesboglár, Dég-Káloz és Lovasberény-Csákvár között.

Az M7-es autópályán egy másik baleset is történt a délelõtt folyamán. Ez a Váli völgyben volt szintén a Balaton felé vezetõ oldalon. Egy Suzuki rohant bele egy másik jármûbe hátulról. Ketten sérültek meg. Egyikük súlyosan, másik könnyebben.

Ugyancsak az M7-est érinti, hogy az Alba Volán a hófúvástól nem sújtott útszakaszokon elindítja járatait. Közlekednek a buszok a 7-es fõúton és az M7-esen Káloz, Sárbogárd és Polgárdi felé, Fülére viszont nem, Velence felõl Sukoró irányába, Lovasberény érintésével Bicskére, Mór irányába, de Magyaralmásra nem, Söréd és Csákberény között és Várpalota felé is járnak a buszok.

A MÁV arról tájékoztatott, hogy a Székesfehérvár-Tapolca-útvonalon Polgárdi és Csajág között reggel óta küzdenek a kétméteresnél magasabb hótorlasszal, de eddig nem sikerült megtisztítani a pályát. Emiatt a Székesfehérvár-Tapolca-vonalon Balatonkenese és Székesfehérvár között szünetel a vonatforgalom. A szerelvényeket Kenesénél, illetve Fehérvárnál visszafordítják.