Balesetek hétfője Borsodban

Akt.:
Balesetek hétfője Borsodban
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. október 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Az elmúlt 24 órában egy-egy főt vett szabálysértési őrizetbe a Miskolci Rendőrkapitányság bolti-, az Encsi Rendőrkapitányság kerékpár-, az Edelényi Rendőrkapitányság termény-, míg a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság almalopás miatt.

Hejőszalonta belterületén egy helyi férfi kerékpárján szállított egy láda almát. Az őt megállító körzeti megbízott kérdésére elmondta, hogy egy külterületi gyümölcsösben szedte, ami nem az ő tulajdona. A férfi a kertből kb. 30 kg almát tulajdonított el. Az almatolvajt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás miatt szabálysértési őrizetbe vette.

Három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyből kettő súlyos sérülésekkel zárult, még a harmadik esetben a kórházba szállítást követően a sérült elhalálozott. Ezeken túlmenően három anyagi kárral végződő ütközés jutott a rendőrség tudomására.

A kora reggeli órákban Hernádnémetiben a Rákóczi Ferenc és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében közlekedett tehergépkocsijával Bőcs irányából egy 42 éves helyi férfi. A sofőr nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen haladó 78 éves férfi részére, akit elütött. A baleset következtében az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően elhalálozott.

Egy 23 éves sajókápolnai fiatalember Lada személygépkocsijával Lyukóbánya felől Parasznya irányába közlekedett az esti órákban. Az autós nem az út vonalvezetésének megfelelő sebességgel vezette a járművet, egy jobbra ívelésű útkanyarulatban megcsúszott, elvesztette a gépkocsi felett az uralmát, áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Seat személygépkocsival. A baleset következtében a Seat női utasa súlyos, míg a Lada vezetője és utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.

A késő esti órákban közlekedett személygépkocsijával egy 28 éves pácini fiatalember Miskolc belterületén a Szeles utcán a Hatvanötösök útja irányából a Gömöri Pályaudvar felé. A Szeles utcában a parkolónál figyelmen kívül hagyta a jól látható “Behajtani Tilos!” táblát, áthaladt a parkolón, majd lehajtott az erősen lejtős fás-bokros partoldalon. Ezt követően a járművel nekiütközött egy fém térvilágítási oszlopnak, amely a helyéről kitört. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg két utasa súlyos sérüléseket szenvedett. A sofőr közepes alkoholos befolyásoltság alatt vezette autóját.

A Rendőrség kiemelten kezeli a rendszeres közúti ellenőrzéseket, így a közlekedők a megye útjain bárhol számíthatnak rendőri jelenlétre, sebességellenőrzésre.

– B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –