Balesetben meghalt motoros rendőr – nem 2, hanem majdnem 6 milliót kapott a család

Eddig majdnem hatmillió forintot kapott a rendőrségtől annak a motoros rendőrnek a családja, aki 2009-ben, egy balesetben halt meg a Mátrában. Korábbi sajtóhírek szerint – először a Blikk írt erről – a család kétmillió forintot kapott, amit méltánytalannak tartottak.

A Blikk korábban azt írta: halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja annak a motoros rendőrnek a halálát, aki tavaly augusztusban szenvedett balesetet a Mátrában. Szegedi Henrik aktáját azután nyitották fel újra, hogy két hónapja a motor nem megfelelő állapota miatt szintén balesetben elhunyt egy rendőr. A mátrai eset első körét azzal zárták le, hogy vezetéstechnikai hiba okozta a balesetet, az új vizsgálat szerint viszont valaki szabálytalanul helyezte fel a bukócsövet a járműre, emiatt csúszott ki a kanyarban a rendőr. Az áldozat édesanyja a lapnak azt mondta: a napokban kaptak egy papírt az ORFK-tól, hogy 2 millió forint értékű kártérítést kapnak, ami felháborította a családot.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn kora este arról tájékoztatott, hogy az elhunyt rendőr hozzátartozói vagyoni kárigényként a temetés költségeit jelölték meg, nem vagyoni kárigényként pedig összesen 10 millió forintot. A temetés költségeit teljes egészében a rendőrség állta. A nem vagyoni kártérítés esetében a rendőrség által korábban kötött és fizetett balesetbiztosítás alapján 3,1 millió forintot fizettek ki. Ezen felül a rendőrség további 2 millió forintot fizetett a hozzátartozóknak. Így összességében a balesettel kapcsolatban több mint 5 millió 6 százezer forintot kapott a család, függetlenül attól, hogy jelenleg az ügyben az eljárás még tart és nincs tisztázva, hogy a rendőrséget terheli-e felelősség a haláleset ügyében.

Szegedi Henrik posztumusz rendőr főtörzszászlós szolgálati kötelmekkel összefüggő halálos balesete miatt jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda halált okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűntett gyanújával nyomoz” – közölte a rendőrség.
– Független Hírügynökség –