Helyi közélet

2015.10.16. 16:30

Kilátó mellé vendégszállás Kovácsvágáson

Kovácsvágás - A közmunkaprogram keretében bővítenék a kovácsvágási szálláshelyeket.

Kovácsvágás - A közmunkaprogram keretében bővítenék a kovácsvágási szálláshelyeket.Májusban avatták fel a kovácsvágási János vára kilátót, amely egyszerre 18 látogatót tud fogadni. Akkor még eléggé embert próbáló volt a kilátó megközelítése, de azóta már komfortosabbá vált a séta.

Lépcsők

– Már a megnyitón jeleztük, hogy egy lépcsőrendszert fogunk kiépíteni, hiszen csak nagyon jó erőben lévő turisták tudták megközelíteni májusban a kilátót – mondja Sándor Endre, Kovácsvágás polgármestere. – Azóta a közmunka keretében ez is megépült, az alsó völgytől összesen 1050 darab lépcsőt építettünk be, így most már valamivel kényelmesebben lehet felmenni a kilátóhoz, amelynek ennek is köszönhetően nagyon megnőtt a látogatottsága. Rengetegen keresték fel Kovácsvágást, ami nagyon jó, viszont amiatt egy kicsit rossz, hogy ezek a látogatók nem töltenek el nálunk hosszabb időt, pedig akad a falunak elég látványossága. Éppen ezért a polgármesteri hivatallal szemben szeretnénk megvásárolni egy ingatlant, azt teljesen lebontani, majd a helyére egy vendégszállást építeni, szintén a közmunkaprogram keretén belül. Sajnos a közmunkán belül arra nincs pénzünk, hogy ezt az ingatlant megvásároljuk, ezért keressük a lehetőségeket, hogy tudnánk mégis megoldani, hiszen számunkra, közvetve az egész Hegyköz számára hasznos lenne, ha minél több vendég jelenne meg a régióban és töltene el nálunk akár hosszabb időt is, hiszen ez a környék bőven rendelkezik látnivalókban.

ÉM-BG


János vára kilátó

A János vára kilátó egyszerre 18 turistát tud fogadni.

A kilátóig egy 470 méter hosszú erdei tanösvény vezet fel. A 470 méternyi távolság alatt 72 méter szintkülönbséget kell leküzdeni, ami egy kis matekozással könnyen kiszámítható, átlagosan 6,5 méterenként kell egy méter magasságot is bejárni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában