Friss hírek

2009.10.05. 09:54

Rövidfilmekkel elõzné meg a baleseteket a rendõrség Jász-Nagykun-Szolnok megyében

<p>Balesetekrõl és azok megelõzésérõl készített rövidfilmekkel kampányol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság Balesetmegelõzési Bizottsága a 4-es számú fõút mentén. Elsõként egy Szolnok melletti benzinkúton kezdték vetíteni a filmeket, és a tervek szerint a következõ 1-2 hónapban valamennyi 4-es fõút mellett fekvõ töltõállomáson folytatják.</p>

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendõr-fõkapitányság Balesetmegelõzési Bizottsága szerint a 4-es számú fõúton volt a legtöbb közlekedési baleset a megyében. A halálos kimenetelû balesetek 22-28 százaléka itt történt, 2008-ban 16-an, 2007-ben pedig 18-an vesztették életüket a fõút Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán. Október elejéig pedig már nyolcan haltak meg ugyanitt. A balesetmegelõzési projekt célja a balesetek számának folyamatos csökkentése.

Az elsõ helyszínen, az egyik Szolnok külterületén fekvõ benzinkúton már vetítenek baleset-megelõzési témájú rövidfilmeket. Ezeket a shopba betérve látják a jármûvezetõk, akik a rendõrség reményei szerint elgondolkodnak, mielõtt felhajtanak a fõútra. A tervek szerint a kezdeményezést kiterjesztik az összes töltõállomásra, ahol 1-2 hónapig folyamatosan vetítik a más-más témakörben készített spotokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!