Baleset a 26-oson és az M3-ason is, ajánlást adott ki a rendőrség

Akt.:
Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak - illusztráció
Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak - illusztráció
Miskolc – Sorban történnek a balesetek megyénk útjain a mai nap folyamán, sajnos személyi sérülésekben sincs hiány!

15 órakor az M3 autópálya 152 kilométerénél, a Budapest irányából vezető oldalon Debrecen irányába, egy személygépkocsi szalagkorlátnak hajtott. Személyi sérülés nem történt. A helyszínelés folyamatban van, rendőri irányítás mellett lassú haladás lehetséges.

Az elsődleges információk szerint megsérült annak a gépkocsinak a vezetője amely az árokban állt meg a 26-os úton. A balesethez Miskolcról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben a gépkocsi vezetője megsérült, ezért őt a mentők ellátják. Kollégánk útban van a helyszínre, így hamarosan fotókkal is jelentkezünk!

Óvatosan az utakon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedők részére az alábbi ajánlásokat adja a biztonságos téli közlekedéshez:

A csúszóssá vált útszakaszok miatt 2018. január 24-én több baleset is történt Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain. A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől.

A legfontosabb szabály, hogy a megengedett sebességhatárt soha ne lépjük túl, gyakran még a megengedett sebesség felső határa, annak közelsége is eltúlzott lehet.

Nagyon fontos továbbá a követési távolság növelése. Igen nehéz megbecsülni a biztonságos követési távolságot csúszós út esetén. Ezért tartsunk az előttünk haladótól olyan távolságot, hogy járművünkkel annak hirtelen fékezése esetén is meg tudjunk állni. A szakemberek azt tanácsolják, hogy a minimális követési távolság legalább akkora legyen, mint amit az adott sebességgel haladva járművünk két másodperc alatt megtesz.

Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel, különös tekintettel az alul- és felüljárók környékére, továbbá az útkereszteződésekre, ahol előfordulhat az eljegesedés.

Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak.

ÉM


Ketten sérültek meg a miskolci balesetben
Miskolc - Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt Miskolcon szerdán a Futó utcán. Egy Suzuki Swift haladt a zöld jelzésen az Egri útról keresztbe a Futó utcán a Sütö János utca felé egyenes irányban, amikor egy Kia Ceed a Pesti út felől közlekedve figyelmen kívül hagyta a piros lámpa...

Baleset, fennakadás a Zsolcai kapuban
Miskolc - Két autó ütközött a Zsolcai kapu 1. szám előtt a kereszteződésnél szerdán dél után néhány perccel. A fekete pick-up a középső sávban áll, a hátulról beleugrott autó pedig belelóg a külsőbe, így gyakorlatilag egy sávon halad a forgalom, ami máris jókora fennakadást okoz. ÉM...