Balatoni razzia: akadt sofőr, aki ittasan és jogosítvány nélkül szállította gyerekeit

Ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, két kiskorú gyerekét pedig az első ülésen szállította az a férfi, aki a keddi balatoni közúti razzia “legnagyobb” fogása volt. A férfinek azért nem volt vezetői engedélye, mert azt – hasonló szabálysértések miatt – már korábban elvették.

A 7-es, a 71-es és a 76-os főutakon Vas, Zala és Somogy megye összesen 48 rendőre 16 sebességmérővel ellenőrizte az autósokat. Érdekesség, hogy a legtöbb gyorshajtót nem az akció idejére az utak mellé állított trafipaxokkal mérték be, hanem a balatonföldvári és a balatonszárszói berendezéssel. Ezek egyébként is folyamatosan működnek, mégsem lassítottak mellettük a sofőrök – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Az akciónak bűnügyi eredménye is van: Veszprém megyében elfogtak egy német rendszámú BMW-vel menekülő négy tagú társaságot, akik nem sokkal korábban feltörték egy olasz család lakókocsiját Révfülöpön. A lakókocsiból ellopott tárgyakat megtalálták náluk.

A keddi akcióban közel egymillió forint helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök a szabálytalankodó sofőrökre, 87 gyorshajtót pedig feljelentettek.Sporthírek