Balaton Sound – Világsztárok Zamárdiban

Balaton Sound – Világsztárok Zamárdiban
Mint már azt hetekkel ezelőtt említettük, újra megnyitja kapuit a Balaton déli partján Zamárdi szabad strandján a Balaton Sound fesztivál. A Balaton parti több napos rendezvénysorozat első fellépőinek egy része már ismert volt, de mára már úgy tűnik, Ők biztosan színpadra vagy épp a dj pult mögé lépnek:     

Fatboy Slim, aki pályafutása alatt először jár Magyarországon, a trip-hop úttörői a Massive Attack is ellátogat hazánkba Godfrapp, Armin van Buuren és David Guetta mellett, hogy csak néhányat említsek.
Tavaly hatalmas sikerrel indult el egy újabb fesztivál, s adott új értelmet a „balatoni nyár” fogalmának. A Sziget Szervezőiroda új fesztiválja, a Balaton Sound már tavaly is világsztárokkal kápráztatta el a bulizni és pihenni vágyókat.Balaton Sound 2007.

A négynapos rendezvény idén július 10-én nyitja meg kapuit a Balaton part legszebb partszakaszán, Zamárdi szabad strandján. Mindazok, akik tavaly már „belekóstoltak” a Balaton Sound sajátos ízébe, tudják milyen páratlan hangulatra számíthatnak az idei nyáron is. A fesztiválok közül kimagaslóan nívós szolgáltatásokat a szervezők idén tovább fejlesztik: igényes éttermek, koktélbárok, kulturált mellékhelyiségek és erre az alkalomra épített utak várják majd a vendégeket.
Tovább bővül az egyedi kialakítású programhelyszínek sora is. A színpadokon kuriózumnak számító szupersztárok köszöntik a fesztiválozókat az elektronikus zenei műfajoktól a világzenén át a jazzig.
Évek óta várja a hazai közönség, hogy végre a magyarokat is megtáncoltassa a DJ-producer-zenész-világsztár, Fatboy Slim. A Heineken Balaton Sound nagyszínpadán azt a nevet köszönthetjük, aki pár évvel ezelőtt 250.000 strandolónak zenélt Brightonban, s azóta évente mindössze néhány fellépést vállal azokon a helyeken, amelyek valamiért felkeltik az érdeklődését. Ő az a DJ, aki elsőként emelkedett rocksztárokat megillető magasságokba.Fatboy Slim – Push The Tempo

Szintén a Heineken nagyszínpad „headliner” lesz a bristoli Massive Attack, kik lehetséges, hogy valami újdonsággal is meglepik a magyar közönséget, mivel már hosszú évek óta csúszik az új lemezük megjelenése. Új albumuk megjelenésének módosított dátuma, 2008 második felére tehető. A Goldfrapp néhol táncos és elektronikus, hol finom és pasztorális, vagy éppen glamúros és filmzenés zenekar is hasonló meglepetéseket tartogat. Ezzel nem zárul be a sor, hisz még a koraesti órákban több világsztár is tiszteletét teszi ugyanitt.Massive Attack – Unfinished sympathy

A közel ötezer fő befogadására alkalmas Aréna fellépői közül a Heineken Balaton Sound vendége lesz Armin Van Buuren, akit 2007-ben a világ legtekintélyesebb magazinjai az év DJ-jének választottak, valamint David Guetta, akit ugyancsak a világ elsőszámú kedvencei között jegyeznek. A vízparti helyszínek – a nap 24 órájában – számos programmal kedveskednek a fesztivál vendégeinek. A 2007-es, betegség miatt elmaradt fellépést az idén pótolja a Café del Mar rezidense, José Padilla, aki tavaly személyesen hívta fel a szervezőket és tett ígéretet az idei visszatérésre. Élő produkcióval érkezik Németországból a világhírű elektro-house duó, a Booka Shade, és a legjelentősebb fesztiválok aktuális sztárja, M.A.N.D.Y., míg a drum and bass-rajongókat többek között LTJ Bukem & MC Conrad, valamint DJ Hype és Daddy Earl táncoltatja meg a Balaton partján. Ellátogat hozzánk a német reggie-front legsikeresebb előadója, Gentleman, a kubai hiphop banda, az Orishas, a svéd Koop és a Thievery Corporation holdudvarából ismertté vált Federico Aubele is.

Armin van Buuren – The Sound Of Goodbye
 
További információk és a fellépők listája:
http://www.balatonsound.hu
http://www.myspace.com/balatonsound

*Jegyelővételi helyek*