Bálaszínházat építenek a szegedi Dóm téren

Szeged – Ha az időjárás engedi, vasárnap megkezdik a kétszáz fős bálaszínház építését a szegedi Dóm melletti téren.

A karácsonyig működő színház falai több mint ezer bála szalmából állnak majd. A Dóm Téri Advent programsorozat keretében idén is csaknem száz ingyenes rendezvény várja az érdeklődőket – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Medgyesi Konstantin sajtóreferens.

A Dóm Téri Advent a Dél-Alföld legismertebb karácsonyi vására és rendezvénysorozata. Az Ördögszekér tizenegyedik éve szervezi a szegedi Dóm téren adventi programjait. Százötvenezer feletti látogatószámával az esemény a régió meghatározó rendezvényévé vált. A szegedi Dóm Téri Advent bizonyítja, hogy egy különleges hangulatú adventi vásár nem csak a világvárosok, Bécs vagy Budapest kiváltsága – állítják a szervezők.

A Dóm Téri Advent jellegzetessége, hogy a kézműves vásár látogatói a tér közepén égő tűz mellett melegedhetnek. A négy hét alatt várhatóan kétszáz mázsa fát tüzelnek majd el. A gyermekeket idén is rejtélyes bálalabirintus várja. Minden csütörtökön baba-mesedélutánra hívják a 4 évesnél kisebbeket. Délutánonként mesejátékok lesznek láthatók és hallhatók, este pedig folk, underground, világzenei, és rockbandák zenélnek majd. Kiállítanak egy hatalmas adventi koszorút is: a tíz méter átmérőjű koszorú súlya meghaladja az egy tonnát.

A Bálaszínház építése vasárnap kezdődik, várhatóan a hét elejére már készen is lesz. November 26-tól december 22-ig a Bálaszínházban hozzávetőleg száz, ingyen megtekinthető kulturális program várja a Dóm térre látogatókat.

– Független Hírügynökség –