Balajti nem jöhet el szerdán

Balajti nem jöhet el szerdán
A Diósgyőr fiatal csatára, Balajti Ádám hétfőn Tatabányán játszott Eb-selejtezőt a magyar U19-es válogatott tagjaként, akit azonban a 23. percben kiállított a játékvezető – miután megrúgta egyik görög ellenfelét.

Azt kedden kora délután még nem lehetett tudni, hogy a miskolci támadó ezért a momentumért egy, vagy két mérkőzésre szóló eltiltást kap, ő mindenesetre bízott abban, hogy csupán egyet, s hogy szombaton még (amennyiben Szapor Gábor szövetségi edző is úgy ítéli meg) ott lehet a Portugálokkal vívandó meccsen.

– Nem éreztem és most sem érzem jogosnak ezt az ítéletet – formált véleményt a döntésről Balajti Ádám. – Azt gondoltam, lapot sem kapok, azt pedig végképp, hogy kiállít a bíró. Visszanéztem az esetet, csak a labdára fókuszáltam, egyáltalán nem állt szándékomban szándékosan megrúgni. A srác arca felhorzsolódott, vérzett is, de háromszor felnézett a földről, miközben kiabált, hogy megkaptam-e már a piros lapot…
 
Nem mehet sehová

Ötletként sokakban felmerült, hogy ha már úgyis kihagyja a szerdai, románok elleni összecsapást a bajnokikon eddig ötször eredményes labdarúgó, visszatérhetne a DVTK-hoz, s akár ott lehetne szerdán a gyepen…

– Mással is beszéltem ebben a témában, de én úgy tudom, hogy ha egy, a nemzetközi szövetség által szervezett tornán le van adva a nevem, akkor nem mehetek sehová sem, függetlenül attól, hogy ki vagyok állítva – mondta Balajti Ádám, aki a jövőjéről is beszélt. – 2012 nyaráig szerződés köt a Diósgyőrhöz, de tudok róla, hogy külföldről vannak érdeklődők irántam, viszont konkrétum egyelőre nincs. Azért is lett volna jó például a mostani selejtezőn jól játszani, gólt, gólokat lőni.

A csatár tavaly ősszel nem lehetett jelen – a vb szereplés miatt – a Nyíregyháza elleni rangadón…

– Kimarad ezúttal is… A csapatnak nincs más választása, minthogy felszabadultan játsszon, tegyen meg mindent, aztán kiderül mi sül ki belőle… Veszítenivalónk nincs…  Kíváncsi vagyok, mennyi szurkoló lesz a stadionban, nyilván nem annyi, mintha máshogy, más pozíciókban állna a két csapat.