Bakuban ötször jobban fizetnek, mint máshol

Akt.:
Gercsák Szabina
Gercsák Szabina - © Fotó: Ádám János
Miskolc, Baku – Azerbajdzsánban cselgáncs Grand Slam versenyt rendeznek.

Az ötszörös szorzójú olimpiai kvalifikációs viadalon szőnyegre lép Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club versenyzője is.

Harmincketten

– Május 5-én Isztambulon keresztül repülünk Bakuba – mondta Flórusz János, a sportoló edzője. – Pénteken lesz a mérés, szombaton a verseny, vasárnap pedig már utazunk haza. A 70 kilós súlycsoportban 32-en lépnek tatamira: részben azok, akik a kazanyi Európa-bajnokságon is ott voltak, de a mezőnyhöz csatlakoznak amerikai és ázsiai judósok.

A bakui dobogósok és pontszerzők nagyon jól járnak, mert a győztes 500, a második helyezett 300, a bronzérmes pedig 200 pontot „kaszál”, de a szerényebben teljesítők is hozzájuthatnak 50–100 ponthoz.

– Szabinának mindenképpen a végső helyezések elosztásában való részvétel a célja – folytatta Flórusz János. – Ha így lesz, akkor Rio de Janeiro szempontjából további fontos pontokhoz jut. A kontinentális kvóta most nála van, azaz jelen pillanatban egyébként is ötkarikás indulónak tekinthető, de egy éremmel végleg pontot tehetne kiküldetésére. Tanítványomtól azt kérem, hogy felszabadultan, teher nélkül meccseljen, még ne gondoljon a nyári nagy feladatokra, a soron következőre koncentráljon.

– ÉM-KT –


A kvalifikációról

Az olimpiai játékokon 386 versenyző indulhat. A férfiaknál 221, a nőknél 145 fő, valamint a két nemben összesen 20 fő szabadkártyás nevezhet. A kvalifikációs időszak 2014. május 30. és 2016. május 29. között tart. A ranglistás pontokat az első évben megszerzett öt legmagasabb pontszám 50 százalékának, valamint a második évben megszerzett öt legmagasabb pontszám 100 százalékának összegéből számítják ki.
hirdetés


hirdet�s