Bajtársiassági napot rendezett az Új Magyar Gárda Mozgalom

Budapest, 2015. július 4. Hegedűs Loránt református lelkész beszédet mond az Új Magyar Gárda Mozgalom bajtársiasság napi rendezvényén, a budapesti Hazatérés temploma előtt 2015. július 4-én.
Budapest, 2015. július 4. Hegedűs Loránt református lelkész beszédet mond az Új Magyar Gárda Mozgalom bajtársiasság napi rendezvényén, a budapesti Hazatérés temploma előtt 2015. július 4-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. július 4., szombat (MTI) – Bajtársiassági napot rendezett az Új Magyar Gárda Mozgalom szombaton Budapesten.

Murányi Levente egykori ’56-os elítélt, a gárda egyik alapítója a rendezvényen egyebek közt arról beszélt, hogy véleménye szerint világháborús helyzet van, csakhogy ezt a háborút más eszközökkel vívják, mint az előző kettőt.

Úgy vélte, amerikai pénzen szervezik a Magyarországra és Európába tartó menekültáradatot, és hozzátette, hogy “egyetlen kormány nem volt eddig, amelyik kiállt volna a nemzeti kérdésekért”. “Ti a magyar szabadság védelmezői kell, hogy legyetek” – fordult mintegy kétszáz fős hallgatóságához Murányi Levente.

Hegedűs Loránt református lelkész “egy háttérhatalomról” beszélt, véleménye szerint ez a háttérhatalom teremtett káoszt, ami kiváltotta az Európára és Magyarországra zúduló menekültáradatot, és ezt a háttérhatalmat tette felelősé a Magyar Gárda betiltásáért is.

A rendezvényen felolvasták Vona Gábor köszöntő levelét, amelyben a Jobbik elnöke úgy fogalmazott: ennek a közösségnek “nemcsak a múltban voltam tagja, nemcsak a jelenben vállalom azt, hanem a jövőben is bajtársatok maradok”.

Mint írta, hat évvel ezelőtt, amikor 216 résztvevőt vittek el a rendőrök az Erzsébet téri rendezvényükről, a gárda erkölcsi szintjével, bátorságával, tartásával aratott győzelmet a hatalom felett, miközben a gárda senkinek nem ártott.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s