Bajnoksággal indul a tiszaújvárosi triatlon szezon

By Szűcs István
Török Dánielre is komoly feladat vár a hétvégén
Török Dánielre is komoly feladat vár a hétvégén - © Fotó: SZIS
Tiszaújváros – A TVK-Mali Triatlon Klub hét egységet indít a szombati, tiszaújvárosi klubcsapat országos bajnokságon, melyek közül többen is dobogóesélyesek.

A XXI. Tisza Triatlon május 19-i első versenynapján a Klubcsapat Országos Bajnokságot rendezi meg a TVK-Mali TK. A május 14-én lezárult nevezési határidőig 80 csapat regisztrálta magát a versenyre. A viadalnak ezúttal is a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő ad otthont. Szombaton 13 órakor a legfiatalabbak kezdik meg a versengést, majd egy órával később az összes többi korosztály képviselőit is rajthoz szólítják.

Itthon „kötelező” az érem

– Idén hét csapatot indítunk a bajnokságon, melyek közül remélhetően többen is hozzák az itthon szinte „kötelező” érmet – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK vezetőedzőjétől. – A tavalyi második elit kategóriás felnőtt férfi gárda megfiatalítva, Balogh Bence, Hankó Dávid, Török Alfréd és Török Dániel összeállításban próbálja meg felvenni a harcot a szintén a dobogóra pályázó, címvédő bajai Mogyi SE, a bronzérmes Uniqa-Újbuda Team és a Budaörsi TKE legénységével. Szerintem minimális különbség dönt majd a végső sorrendről. A papírforma és az egyéni eredmények alapján az Uniqa tűnik a legesélyesebbnek a győzelemre, de nem lesz könnyű dolguk, ha nyerni akarnak. A Szabolcsi Fruzsina, Szakály Zsuzsanna, Szakály Zsófia, Király Kinga, Vízi Viktória alkotta női elit csapatunk tavalyi ezüstérme szintén kötelez, vagyis tőlük is érmet remélünk. A Hankó Gábor, Balogh Máté, Marton Előd, Hunyadi Levente összeállítású utánpótlás-2 kategóriás négyes-fogatunk, valamint az azonos kategóriát képviselő Miskolczi Máté, Magyarosi Zoltán, Németh Sándor trió közül az előbbit mindenképpen dobogóra várjuk, csakúgy, mint a Bálint Lóránt, Bán Csaba, Bari Béla, Ojava Ülo, Vígh Sándor László alkotta szenior sorunkat. Az utánpótlás 1-es kategóriában induló fiú csapatunk – Lehmann Bence, Tóth Róbert, Lehmann Csongor, Orosz Gergő, Fróna Ákos – 2011-ben nyerni tudott, most sem szeretnék alább adni. A Filep Zsanna, Putnóczki Dorka, Mátyus Lili, Sebők Klaudia kvartett is jó lehet bármelyik színű éremre. 

,,Mozdulj Lacikával!”-váltó

A klubcsapat ob után, szombaton 17 órakor ismét jótékonysági váltófutamot rendeznek. A futam célja változatlan: elősegíteni Benedek Lászlónak, a  TVK-Mali Triatlon Klub 2010-ben közlekedési balesetet szenvedett sportolójának mielőbbi felépülését. Tavaly minden képzeletet felülmúlt az az önzetlen összefogás, amit a résztvevők és a család-tagok megtapasztalhattak. A hatalmas lelki és az anyagi segítség óriási lökést adott Laci fejlődésének. Ennek köszönhetően speciális rehabilitációs kezelésekre tudott járni, melynek eredményeként egyre többet beszél, egyre többet mozog, napról napra egyre erősebb. A bíztató jelek miatt a barátok, sporttársak a 2011-es „Mozdulj Lacikáért!” mottót idén „Mozdulj Lacikával!”-ra változtatták. Az eseményre a helyszínen 3 fős csapatokkal lehet nevezni. A futam nem verseny, hanem közös úszás (50 m), kerékpározás (4 km), vagy futás (500 m), Laciért. Amennyiben valaki nem tud indulni, de segíteni szeretne, megteheti aznap, a versenyirodán kihelyezett gyűjtőláda igénybevételével. A váltó versenyre a nevezés csapatonként minimum 1000 forint, de ez lehet csapattagonként bármilyen nagyobb összeg is. A teljes bevételt még aznap, a klubcsapat ob eredményhirdetése után átadják a Benedek-családnak.

Vasárnap egyéniben

A XXI. Tisza Triatlon másnapi, május 20-i folytatásában az egyéni gyermek, serdülő, ifjúsági és sprint ranglistaverseny, a kiemelt Amatőr-kupa és az Elit Triatlon Tour 1. fordulója vár a résztvevőkre. Reggel 9 órakor indul a nagyüzem, ekkor az újonc 1-es korcsoportos fiúk kezdhetik az úszást. Az utánpótlás korosztályok küzdelmei után 12:05 órakor lesz az elit férfi rajt, míg az elit női mezőny tagjai 15:05 órakor kezdik a 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló erőpróbát. Az 518 előnevező mellett még a helyszínen is jelentkezési lehetőséghez jutó sportolók alkotta mamut-mezőnyben a házigazda TVK-Mali TK idén népes csoporttal képviselteti magát, akik közül többen is dobogón, illetve annak közelében zárhatnak. 

– SZIS –