Bajnokokat avattak Miskolcon

Tóth Vivien
Tóth Vivien
A miskolci városi sportcsarnokban zajlott a 90. felnőtt asztalitenisz országos bajnokság második napja. A történtekről élőben számoltunk be.  Bajnokokat avattak Miskolcon 2007.03.04.

16.19 – Egyéniben: Jakab és Lovas

A kétnapos ob záróakkordja a két egyéni finálé volt a miskolci városi sportcsarnokban. Az egyik asztalnál két BVSC-s legény mérkőzött az aranyéremért, amely végül Jakab János birtokába került, miután 4:0 arányban múlta felül klubtársát, a címvédő Zwickl Dánielt. A hölgyeknél a Postás versenyzője, Lovas Petra öt szettben, 4:1-re verte a BSE-s Iszajeva Anát. A két bajnok az eredményhirdetés alkalmával átvehette a Sidó Ferenc porcelán emlékserleget is. 

15.31 – Páros: megvannak a bajnokok

A Statisztika egysége, Póta Georgina és Pergel Szandra nyerte az idei felnőtt asztalitenisz országos bajnokságon a női párost, miután a ma délutáni döntőben 3:1-re verték a BSE-s Braun Éva, Iszajeva Ana duót. A férfiaknál ugyanilyen arányban diadalmaskodott a Simon Ferenc (Untermberg), Gerold Gábor (Ligist don Bosco) pár a linzi légiósok, Muskó Péter, illetve Vitsek Iván felett. Jelenleg az egyéni döntők zajlanak.

15.01 - A bemutató után elkezdődtek a finálék

Néhány perccel ezelőtt fejeződött be az a bemutató mérkőzés, amelyet a sportág egyik ,,koronázatlan királya”, Klampár Tibor, illetve a miskolci, ám jelenleg Kemecsén pingpongozó Szűcs József vívott egymással. Az egykori világklasszis azért meg-megvillantott valamit tudományából, ha pedig rontott, ugyanúgy bosszankodott, mintha egy sokkal rangosabb viadalon játszana. A barátságos ütközet barátságos, 1-1-es végeredménnyel zárult, melyet a közönség nagy tapssal jutalmazott.

Ezután elkezdődtek a páros finálék: a férfiaknál az egyik oldalon a Simon Ferenc/Gerold Gábor egység feszül a Muskó Péter/Vitsek Iván duónak, míg pár méterrel odébb, a hölgyeknél Braun Éva/Iszajeva AnaPóta Georgina/Pergel Szandra meccset kísérhetnek figyelemmel az érdeklődők. Nem sokkal ezelőtt az is eldőlt, hogy a női egyesben Lovas Petra Iszajeva Ana csata lesz az aranyéremét, a férfiaknál pedig Zwickl Dániel és Jakab János feszül majd egymásnak.