Hajdú-Bihar

2008.02.21. 14:22

Orbán Viktor helyi vállalkozókkkal találkozott

<p>Debrecen – Orbán Viktor debreceni látogatása során találkozott Miklóssy Ferenccel, a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével valamint helyi kis és középvállalkozókkal is.</p>

Az ezt követő sajtótájékoztatón elmondta, örömmel látja, hogy az itteni kis és középvállalkozók optimisták – a mai gazdasági körülmények ellenére. Hozzátette, mivel a siker útja a gazdasági növekedés, Magyarországnak sikeres vállalkozókra van szüksége.

Bár az ország a kilencvenes években még élen járt a volt szocialista országok között a növekedésben, ma már lemaradt.

A tudás és a felelős kormányzás a növekedés előfeltétele, a növekedés pedig igennel kezdődik – utalva ezzel a márciusi népszavazási kérdéseire.

Elmondta továbbá, hogy Magyarországon erős köztulajdonra és magántulajdonosokra van szükség; el kell érni, hogy az emberek annyit keressenek, hogy tudjanak megtakarítani.

Véleménye szerint többek között az egészségügynek, a felsőoktatásnak, a közoktatásnak és a szerencsejátékból származó bevételeknek köztulajdonban kellene maradnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!