Bajnokok Ligája: madridi házidöntő

Diego Simeone és Zinedine Zidane
Diego Simeone és Zinedine Zidane - © Fotó: Denis Doyle/Getty Images
Milánó – Szombaton 20.45-től, Milánóban Real Madrid – Atlético Madrid döntőt rendeznek a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A labdarúgó Bajnokok Ligája-finálé előtt az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone szokás szerint nemcsak a véleményét mondta el a közelgő mérkőzésről, hanem játékosait is tüzelte szavaival. Ugyanis az argentin edző szerint nagyon fontos lesz, hogyan kezdik a csapatok a mérkőzést.

„Nagyon feszült és kiegyenlített meccs elé nézünk, különösen a mérkőzés elejére igaz ez. Aki megnyeri az első párharcokat a középpályán, az lesz előnyösebb helyzetben. Nem igazán akarok változtatni a csapat játékán, a Real sem nagyon tette 2014 óta. Mi valamennyivel többet változtattunk, de a struktúránk megmaradt végig.”

Egy fontos változás azonban mégis történt a „királyiak” játékában, ami Zinédine Zidane és Casemiro érdeme.

„Casemiróval nagyon sokat javult a Real Madrid játéka, különösen a támadó térfélen. A brazil összefogja a középpályát, és amikor labdát veszít a csapat, akkor is fenntartja a veszélyt, hogy támadni tudjon. Remek munkát végzett Zidane, hogy a csapatba állította.”

Egyszer csak meglesz

Nem lett volna igazi a 46 éves mester nyilatkozata, ha nem beszél elismerően a saját együtteséről.

„A klub játékosai folyamatosan feltalálják magukat, ez az, ami a legnagyobb értékünk. Nálunk mindenki azért dolgozik, hogy fejlődjön. Ha dolgozol, dolgozol és dolgozol, egyszer csak meglesz az eredménye.”

És aki nem ismerné Diego Simeonét, lássunk még egy szösszenetet, ami talán a legjobban jellemzi a tréner mentalitását.

„Döntőt játszani fantasztikus érzés, megnyerni még jobb. Ez az, ami vezérel, hogy megéljük az ilyen élményeket. Egyedül a győzelem érzése tesz elégedetté.”

Legnagyobb, legrangosabb

Toni Kroos, a Real Madrid német középpályása csapata győzelmét várja az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőben.

„Összességében sikeres idényt zárnánk, ha megnyernénk a Bajnokok Ligáját – vélekedett a 26 éves Toni Kroos. – Muszáj győznünk a szezon utolsó mérkőzésén. A mi sikerünket várom a finálétól. A legnagyobb klubnak kell megnyernie a legrangosabb kupasorozatot.”

Az évközi edzőváltást is érintette nyilatkozatában a középpályás.

„A bajnokságban a Barcelona mögött végeztünk, de az nem számít. Rafa Benítezzel valamiért nem ment a csapatnak, csak szenvedtünk. Ezen változtattak, Zinédine Zidane-nal pedig minden jobb lett.”

– ÉM –