Helyi közélet

2009.01.07. 13:42

Újabb kihűléses halál Borsodban - saját otthonukban fagytak meg!

<p>Miskolc - Az ünnepek alatt négyen fagytak halálra saját lakásukban Borsodban, az elmúlt&#160;3 napban pedig újabb, 3&#160;kihűléses haláleset történt.</p>

Rövid időn belül újabb kihűléses halálesetek történtek megyénkben. A Karácsonyi ünnepeket követően január másodikáig négy, néhány nap elteltével újabb három ember halálát okozta a kihűlés.

Gaskó Bertalan, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról számol be, hogy Sátoraljaújhelyen egy 78 éves helyi férfit a mentők félig kihűlt állapotban szállítottak lakásáról a kórházba, aki január 4.-én hajnalban a kórház intenzív osztályán elhalálozott.
Egy 72 éves cserépváraljai férfi január 6-án kórházba szállítás közben a mentőben elhalálozott. Nevezetett aznap reggel a lakása előtti területen az újságkihordó a földön fekve találta, aki értesítette a mentőket ,de az idős bácsit már nem sikerült megmenteni.
A harmadik kihűlés szintén 6-án történt: egy ebédet kiszállító személy tett bejelentést január a ricsei körzeti megbízottnak, hogy Lácacséke egyik családi házában az ágyban fekve holtan találta a ház tulajdonosát, egy 39 éves férfit. Az elsődleges orvosi vélemények szerint mindhárom esetben a halálesetek oka kihűlés volt. A helyszíni szemle és a rendőri adatgyűjtés során bűncselekményre utaló nyomok egyik esetben sem merültek fel.
Megtudtuk: a két, lakáson belül történt kihűlésnél egyáltalán nem volt fűtés az áldozatok otthonában.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában