Helyi közélet

2015.11.24. 16:26

LMP: nullakulcsosra kell csökkenteni a minimálbért

Miskolc - „Az orbáni politika a külföldi nagyvállalatok cselédjévé teszi a hazai munkavállalókat” – fogalmazott Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján Schiffer András, az LMP társelnöke hétfőn.

Miskolc - „Az orbáni politika a külföldi nagyvállalatok cselédjévé teszi a hazai munkavállalókat” – fogalmazott Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján Schiffer András, az LMP társelnöke hétfőn. Úgy véli, 2008 óta tart a bérek csökkenése, ahogy ő fogalmazott, az álbaloldal kezdte, Orbán Viktor pedig felgyorsította ezt a folyamatot. „A kormány elégedetten beszél arról, hogy 3,9 százalékkal nőttek az átlagbérek, miközben a bérekre rakodó adóterhek nőttek” – tette hozzá. A társelnök szerint az elmúlt 25 év politikájával szakítani kell, ezért az LMP javaslata: nullakulcsosra kell csökkenteni a minimálbért, csökkenteni kell a járulékokat, és a minimálbérnek meg kell közelíteni az uniós átlagot.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában