Bajnokjelölt

Akt.:
Bajnokjelölt
© Fotó: google.com
Hillary Clintont, a demokraták elnökjelöltjét nevezték el így az Egyesült Államokban. Odaát ugyanis – bár csak egy év múlva voksolnak – már dúl a kampány, igaz egyelőre még mindenki a saját pártjában tolakszik minél előbbre. Kolodzey Tamás jegyzete.

Sok hölgyóriása volt már a világpolitikának (például Indira Gan­dhi, Margaret Thatcher, Golda Meir, Medeleine Albright, Angela Merkel), Földünk legerősebb országát azonban még soha nem irányította a szebbik nem képviselője. Most áll a zászló a volt szenátornak és külügyminiszternek, aki férje, Bill Clinton elnöksége idején Amerika első hölgye-asszonya volt.

Az amerikaiaknak bajnokra van szükségük és leszek a bajnok – mondta Clintonné, aki ellentmondásos alakja a tengerentúli elitnek. Felkészültségét és szakmai tudását senki nem vitatja, („ura” elhíresült nőügyét is méltósággal viselte), de bírálói szerint egyszerre ellenszenves és rosszindulatú, arctalan és botrányhős.

Rákiabálják, hogy külügyérként saját e-mail-­címéről levelezett, öltözködése nem követi a divatot, néha nyúzott, hajviselete igénytelen, s ahová belép, megfagy a levegő. Ezért mostanában állandóan mosolyog, viccelődik, süt, főz, mosogat és takarít. Ha elnök lesz, Bill első férjként áll az oldalán, s elképzelhető, éppen erre vágynak az amerikaiak.

– Kolodzey Tamás –
hirdetés


hirdet�s