Bajnok lett a DVTK: Megérte várni – köszi Vác!

Akt.:
Folyt a pezsgő Mezőkövesden, 37 év után bajnok lett a DVTK!
Folyt a pezsgő Mezőkövesden, 37 év után bajnok lett a DVTK! - © Fotó: Homoky György
A Spartacus előnyben volt, de kikapott a Dunakanyarban, így veresége ellenére is bajnok lett a DVTK.

Tábla, Mezőkövesd. Eleinte semmi sem utal arra, hogy itt két óra múlva olyan futballmeccs kezdődik, amelyen ezrek lesznek. Egy hölgy tekeri keményen kerékpárját, anyuka sétál babakocsijával. Balra kanyar, már látszanak a kordonok. Parkolás, irány az állomás. Készenlétisek igazgatják szerelésüket, némelyikük homlokán izzadságcseppek csörgedeznek. 15.40. Begördül a szerelvény, közel háromszáz diósgyőri drukker ugrál, kászálódik le a kopottas vasúti kocsikból. Körbeveszik őket a rend őrei. Útzár, énekek, az egyik porta kapuja csukódik be, egy másikból viszont kíváncsian kukkangat ki egy nénike. Ötig mindenki elfoglalja a maga helyét, a kövesdi B középben három ,,ötvenes” viszi a prímet (,,Matyóváros, éóé!”).

Nem engedik

Nulla-nulla. Gyakorlatilag ezzel bajnok a Diósgyőr – ma ez is bőven elég (lenne). Egy óra telik el, amikor Vámosi értékesít egy 11-est. A miskolci legények hajtanak a pályán, ám eredmény nélkül. 19.40- kor indul visszafelé a vonat, ebből már nem lesz ünnep. Lefújta a játékvezető. Megkapja a maga jelzőit a megítélt büntető miatt. A két kispad között szükség van a rendezői erősítésre, mert a kordon kezd gyengének bizonyulni. Hír Vácról: 1-0-ra ,,megy” a rivális Spartacus… Szomorú, és bosszús tekintetek, van, aki biztat, hogy nem baj, majd a jövő héten biztossá válik az első hely. A tömeg nagy része már kinn a sporttelepről. Újabb hír: 2-0 a Nyíregyházának. Kacsa. Nem igaz, a Vác egyenlített. Hoppá, mégis bajnok lesz a DVTK? Megint gól, megint váci. Szaladok az öltözőbe, a játékosok harmada még a zuhany alatt, alig hiszik a történteket. Három. A Vácnak. Úristen! Ki gondolt erre? Üzenet az ismerősnek, ,,Főnöknek”. Jöjjön vissza a pályaudvarról, ha tud. Már nem tud, nem engedik. Az autósok közül többen visszafordulnak, van, aki félútról. Az első koccintás, műanyagpohárral. Kinn százötvenen kezdik a fiesztát. 20.06. Benczés Miklóst Ivan Rados locsolja nyakon. A mester vezényel a szurkolóknak. Fantasztikus látvány, ahogy fókuszál rá a (nem nagy, de iszonyúan energikus) tömeg. A rendőrök, rendezők csendes szemlélők, egyre jobban megtelik üres pezsgősüvegekkel a lezárt Széchenyi út. 20.20. Arze, a ,,bolíviai Maradona” mászik ki a buszból, annak tetejére. Mellé Luque. Csak le ne essenek! Elindultak a hősök haza…

Másabb reakcióidő

Régi hármas út. A távolban villámlik. Vatta. A falu vége. Ki az a srác az út szélén, diósgyőri sállal, elvigyük? Persze. ,,Szia, jössz velünk Miskolcra?” – Köszi nem, itt lakom, csak üdvözlöm a hazafelé tartókat…” Megtudjuk. Az ultrák a stadionnál, ott is lesz közös buli. Telefon. Mindjárt megérkeznek az aranylegények. Zúgnak a dalok… Van, akinek a reakcióideje már nem hasonlít a Mezőkövesden mutatottra, de az ünnep ezzel jár. Fociban mindenképpen. A tábor betódul a gyepre, a tök sötétben egy vezérfonál van: az ,,Amíg élek én…”! Szatyor mélyén legalább húsz görögtűz. Zúg a napos oldal negyed 11-kor. Folyt. köv. egy hét múlva.

ÉM – MI


Dudás Hunor: a siker az út kezdete

boon | 2011.05.29 18:52
A DVTK ügyvezető igazgatója vasárnap délután boldogan, ugyanakkor higgadtan értékelte csapata bajnoki címét.

A diósgyőri bajnokavatás fotókon és videókon

boon | 2011.05.29 18:19
2011. május 28-án eljött a nagy nap, amit minden Diósgyőr-szurkoló várva várt, hiszen 1974 után ismét bajnokcsapatot ünnepelhetett Magyarország legfanatikusabb szurkolótábora. Nézze meg a fotókat és a videókat!

Szepesi György is gratulál a diósgyőrieknek

boon | 2011.05.29 14:31
Vasárnap délelőtt telefonon „jelentkezett” szerkesztőségünkben dr. Szepesi György legendás rádióriporter, a Magyar Labdarúgó Szövetség egykori elnöke.

Kovács Bence: „Jól alakult a szombat estém”

boon | 2011.05.29 13:57
A Mezőkövesd-Zsóry – DVTK meccset a lelátóról nézte Kovács Bence, a kövesdiek középpályása, aki kisebb sérülése miatt nem állhatott Huszák Géza vezetőedző rendelkezésére.

Szántai Levente volt a mezőny legjobbja

boon | 2011.05.29 13:53
A Mezőkövesd-Zsóry – DVTK találkozón a hazaiak kapusa, Szántai Levente nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Görögtüzek este a stadionban

boon | 2011.05.29 10:23
Százötven szurkoló énekétől zengett az először “sötét”, majd “megvilágított” napos oldal.

Benczés vezényelt a Széchenyi utcán Mezőkövesden

boon | 2011.05.28 21:29
Háromnegyed 7-kor leszegett fejjel indultak be a Diósgyőr játékosai és a szakmai stáb tagjai az öltözőbe, és miután híre ment, hogy a Nyíregyháza 1-0-ra vezet Vácon, elkezdtek átöltözni, zuhanyozni. A szurkolók döntő többsége is lehagyta a sporttelepet, akik vonattal indultak, azoknak pedig sietniük kellett 19:40-es “járathoz”.

Edzői nyilatkozatok az MSE – DVTK után

boon | 2011.05.28 19:26
“Arra készültem, hogy nagyon jó és nehéz meccset fogunk játszani a Mezőkövesd ellen” – kezdte nyilatkozatát Benczés Miklós a Mezőkövesden elszenvedett 1-0-ás vereség után.

Mezőkövesd-Zsóry vs. Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)!

boon | 2011.05.28 19:22
A labdarúgó NB II. Keleti csoportjának 28. fordulójában szombaton 17 órától Mezőkövesden lépett pályára a listavezető Diósgyőri VTK gárdája. A találkozóról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

A miskolci rendőrkapitány is szurkol

boon | 2011.05.28 17:39
Nem sokkal a kezdés előtt érkezett a Mezőkövesdi Sporttelepre Bogyai Ferenc, Miskolc város rendőrkapitánya.

Takács Péter a lelátón

boon | 2011.05.28 16:49
A DVTK volt labdarúgója – aki tagja volt az Egyiptombsan rendezett U20-as labdarúgó világbajnokságon 3. helyezést szerzett magyar válogatottnak – is megtekinti a Mezőkövesd vs. DVTK NB II-es mérkőzést.

Vágner László a mezőkövesdi mérkőzésen

boon | 2011.05.28 16:30
Nagy meglepetést okozott, hogy 16 órakor megjelent a Mezőkövesdi Sporttelepen Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának elnöke, aki történetesen Miskolconzületett, középiskolai tanulmányait a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumban végezte el.

Mobil-lelátót építettek Mezőkövesden

boon | 2011.05.28 16:29
Egészen pontosan 404 férőhellyel bővült a Mezőkövesdi Sporttelep, miután a helyi sportegyesületnek mindössze 60 ezer forintért sikerült bérelnie egy egri cégtől a szerkezetet.

Megérkeztek a diósgyőri szurkolók Mezőkövesdre

boon | 2011.05.28 16:19
Az egy óra múlva kezdődő Mezőkövesd vs. DVTK NB II-es mérkőzésen körülbelül 2000 miskolci drukker fogja buzdítani a miskolci csapatot.